policie Brazílie

Drogy

V Brazílii zadrželi Češku. Drogy pašovala s dvouletou dcerou

Češku, která se údajně chystala propašovat kokain do Thajska, zatkla brazilská policie ve městě Sao Paulo. Do Brazílie přicestovala i se svou dvouletou dcerou. O případu dnes informoval deník Blesk a zprávu potvrdila mluvčí českého ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.
Zbraně

Rio se bouří: Policista zastřelil dívku (†8), její rodina se spravedlnosti nedomůže

Davy lidí protestovaly v neděli v brazilském Riu de Janeiro proti policejnímu násilí. V chudinské čtvrti města totiž policista omylem zastřelil osmiletou dívku, informovala dnes agentura DPA. Média upozorňují, že počet obětí při operacích brazilských bezpečnostních sil v Riu de Janeiro stále stoupá. Letos od ledna do srpna při nich přišlo o život už 1249 lidí.
Rio de Janeiro, Brazílie

Brazílií otřásla vražda populární radní z Ria, kritizovala policii i prezidenta Temera

Rio de Janeiro - Važda populární radní města Rio de Janeiro Marielle Francové, kterou ve středu večer zastřelili v Riu neznámí pachatelé, otřásla celou zemí. Francovou zastřelili neznámí pachatelé ve středu večer na severu Ria, když se vracela ze shromáždění za práva černošských žen. Z jedoucího auta na ni devětkrát vystřelili. Zemřel při tom i její řidič, její asistentka byla lehce zraněna.
Rio de Janeiro, Brazílie, vlajka

Brazilská policie neúmyslně zabila španělskou turistku

Rio de Janeiro - V Brazílii došlo k tragickému incidentu. Tamní policie dnes ve favele Rocinha, chudinské čtvrti Ria de Janeiro, neúmyslně zastřelila španělskou turistku. S odvoláním na bezpečnostní složky o tom informovala agentura AFP.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy