Portál (nakladatelství)

kniha Přechodové rituály

RECENZE: Přechodové rituály je inspirativní dílo přehlíženého francouzského etnologa. I po sto letech má co říct

RECENZE – Nejznámější kniha francouzského etnologa Arnolda van Gennepa patří k předním dílům ke studiu rituálů. Gennep v ní pojednává o tzv. přechodových rituálech, jež zažívají v souvislosti se současnou religionistikou a antropologiií v západní společnosti obnovený zájem. Právě studium rituálů vysvětluje určité znaky každodenního chování a jednání člověka.
Druhá kniha od Susan Cainové s názvem Tichá síla

RECENZE: Máte introvertní dítě? Nová kniha Tichá síla vám poradí, jak mu lépe rozumět

RECENZE - Kniha Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí je již druhou knihou americké spisovatelky Susan Cainové. Ve své prvotině Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit se zabývá tím, jak moderní západní kultura nechápe a podceňuje vlastnosti a schopnosti introvertních lidí. Tento bestseller byl přeložen do čtyřiceti jazyků a byl v New York Times po čtyři roky na seznamu nejlépe prodávaných titulů. Její doplňující přednášku na téma introverze v rámci cyklu TED vidělo více než dvanáct milionů lidí včetně osobností jako Bill Gates nebo Cameron Diaz.
kniha Autenticita od nakladatelství Portál

RECENZE: Kniha Autenticita poradí čtenáři jak má vzít život do svých rukou

Touha po autentickém životě následuje člověka už od doby antického Řecka. Už v té době se lidé pídili po tom, jaký může být dobrý život. Toto nutkání se nezměnilo, i dnes toužíme po životě plném lásky, úspěchu a porozumění. Abychom toho dosáhli, je třeba se vrátit sám k sobě. Nová kniha od psychologa Stephena Josepha rádí, jak na to.

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy