požár v Kalifornii (listopad 2018)

Požár

Hasiči dostali požár v Kalifornii pod kontrolu. Vyžádal si 85 životů

Nejtragičtější požár v historii Kalifornie se dnes místním hasičům podařilo dostat zcela pod kontrolu. Kalifornská lesní správa o tom informovala na twitteru. Požár Camp Fire severovýchodně od San Francisca spálil území o ploše 620 kilometrů čtverečných a vyžádal si nejméně 85 obětí.
Zaplavená auta

V Kalifornii začalo pršet. Po smrtících požárech hrozí povodně a sesuvy půdy

Počet obětí ničivého požáru na severu Kalifornie dosáhl už 83, podle některých zdrojů zahynulo nejméně 86 lidí. Novým problémem je podle agentury AP v regionu déšť, který sice pomáhá hasičům, ale vyvolává nebezpečí bleskových záplav a hlavně sesuvů půdy. Voda smíchaná s popelem vytváří v okolí nejvíc postiženého města Paradise nebezpečnou směs, která se snadno může dát do pohybu.
Požár

Požár v Kalifornii má už 79 obětí. 700 lidí se pohřešuje

Ničivý požár na severu Kalifornie si podle nové bilance vyžádal nejméně 79 mrtvých. Šerif okresu Butte Kory Honea uvedl, že záchranáři našli další dvě těla. Počet pohřešovaných však klesl na zhruba 700 z dosavadních 1000, napsala agentura AP.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Nová bilance: Požár na severu Kalifornie si vyžádal nejméně 77 obětí

Ničivý požár na severu Kalifornie si podle nové bilance vyžádal nejméně 77 mrtvých. Oznámil to úřad šerifa okresu Butte, podle kterého je pohřešováno takřka tisíc lidí, napsala dnes agentura Reuters. Plameny dosud zpustošily 445 čtverečních kilometrů. Hasiči, kteří mají pod kontrolou 66 procent požáru, předpokládají, že se jim nepodaří oheň uhasit před koncem měsíce.
Donald Trump, 45. prezident USA

Trump radil, jak bojovat s lesními požáry. Ve Finsku je z toho pozdvižení

Americký prezident Donald Trump naznačil, že ve Finsku nemají problémy s lesními požáry, protože Finové věnují spoustu času hrabání listí. Finský prezident Sauli Niinistö potvrdil, že Trumpovi finský systém kontroly lesů osobně vysvětlil při příležitosti nedávných pařížských oslav konce 1. světové války. Nepamatuje se však, že by šéfovi Bílého domu říkal cokoli o hrabání.
Požár

Požár v Kalifornii spálil 10 tisíc domů. Hasiči našli další mrtvé, osud 1300 lidí nejasný

V severní Kalifornii našli záchranáři po ničivém lesním požáru dalších pět mrtvých, počet obětí se tak zvýšil na 76. Informovala o tom dnes agentura AP. Pohřešovaných je podle sobotního sdělení šerifa okresu Butte 1300. Jména ze seznamu ale mohou být zdvojená nebo na něm mohou být osoby, které před ohněm narychlo uprchly a ještě nestačily dát úřadům nebo příbuzným vědět, že jsou v pořádku, zdůrazňují úřady.
Donald Trump

Trump navštívil kalifornské město zničené požárem, zhrozil se +VIDEO

V severní Kalifornii našli záchranáři po ničivém lesním požáru dalších osm mrtvých lidských těl, počet obětí se tak zvýšil již na 71. Pohřešovaných je podle pátečního sdělení šerifa okresu Butte Koryho Honey 1011, ještě ve čtvrtek se hovořilo o 631 lidech. Jména ze seznamu ale mohou být zdvojená, nebo na něm mohou být osoby, které před ohněm narychlo uprchly a ještě nestačily dát úřadům nebo příbuzným vědět, že jsou v pořádku, dodal Honea. Postiženou oblast dnes navštívil americký prezident Donald Trump.
Požár

V Kalifornii se otevřelo peklo: 63 mrtvých, stovky nezvěstných, chaos a panika

Záchranáři ve čtvrtek našli po ničivém lesním požáru v severní Kalifornii dalších sedm mrtvých, počet obětí živlu v této oblasti se tak zvýšil na 63. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na šerifa místního okresu Butte. Na seznamu pohřešovaných se nyní podle něj nachází 631 jmen. Patrně jsou to ale osoby, které před ohněm narychlo uprchly a ještě nestačily dát úřadům nebo příbuzným vědět, že jsou v pořádku, uvedl šerif Kory Honea.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Kalifornské žhavé inferno má už padesátku obětí

Americké úřady dnes zveřejnily jména stovky osob pohřešovaných v místech rozsáhlých požárů na severu a jihu Kalifornie, které si vyžádaly 51 mrtvých a přes 50.000 lidí připravily o přístřeší. Podle agentury AP bylo v postižených oblastech zadrženo nejméně šest lidí obviněných z rabování.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Ohnivé peklo v Kalifornii: Počet mrtvých stoupl na 44, v ohořelých autech zůstaly jen zlomky kostí

Počet obětí požárů v Kalifornii stoupl na 44. V okolí města Paradise severně od metropole Sacramenta se našlo dalších 13 obětí, oznámil dnes podle agentury AP šerif okresu Butte. Obětí požáru na severu Kalifornie je tedy celkem již 42, a je tak co do počtu mrtvých nejhorším v dějinách tohoto státu na západním pobřeží USA. Dvě zbylé oběti si vyžádal požár v okolí Malibu na jihu Kalifornie.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Požáry v Kalifornii krutě zasáhly celebrity. Toto zbylo z domu herce Butlera

Při rozsáhlém požáru Woolsey, který v posledních dnech pustoší jih Kalifornie, přišlo o svou nemovitost i několik celebrit. Je mezi nimi zpěvačka Miley Cyrusová, rocker Neil Young, herečka Caitlyn Jennerová, herec Gerard Butler, režisér Scott Derrickson nebo německý moderátor Thomas Gottschalk. Evakuováni museli být o víkendu také zpěvačky Lady Gaga a Cher, herci Scott Baio a Rainn Wilsonová či televizní celebrita Kim Kardashianová Westová.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Inferno v Kalifornii má už 31 obětí, lidé nestačili doběhnout k autům

Počet obětí lesních požárů v Kalifornii stoupl na 31 poté, co úřady na severu státu ohlásily, že našly dalších šest mrtvých těl. Oznámila to dnes agentura AP s tím, že z hlediska počtu obětí jde o dosud nejhorší požáry v dějinách Kalifornie. Předchozí bilance čítala 25 obětí ohnivého živlu. Podle úřadů počet mrtvých pravděpodobně vzroste.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Požáry v Kalifornii zachvátily luxusní vily amerických celebrit, mezi postiženými jsou Lady Gaga, Kim Kardashian a Cher

Kalifornie – Požáry v americkém státu Kalifornie se kvůli velkému vítru šíří s maximální rychlostí. Nebezpečná situace donutila k evakuaci i známé hollywoodské tváře, mezi kterými jsou zpěváčka Lady Gaga, rodina internetové celebrity a manželky Kanyeho Westa Kim Kardashian, oscarový režisér Guillermo del Toro. Americká agentura AP uvádí i další známá jména.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Kalifornii sužují třetí nejhorší požáry v historii. Počet mrtvých roste

Na severu Kalifornie objevili záchranáři těla dalších 14 obětí rozsáhlých požárů, které region již několik dní sužují. Celkem zde kvůli ohni zemřelo už 23 lidí. S odvoláním na místní úřady o tom dnes napsala agentura AP, podle níž je požár co do počtu obětí třetí nejhorší v dějinách Kalifornie. Na jihu tohoto amerického státu už dříve úřady hlásily dva mrtvé.
Požáry decimují americkou Kalifornii

Ohnivé inferno v Kalifornii si vyžádalo už 23 obětí na životech

Na severu Kalifornie objevili záchranáři těla dalších 14 obětí rozsáhlých požárů, které region již několik dní sužují. Celkem zde kvůli ohni zemřelo už 23 lidí. S odvoláním na místní úřady o tom dnes napsala agentura AP, podle níž je požár co do počtu obětí třetí nejhorší v dějinách Kalifornie. Na jihu tohoto amerického státu už dříve úřady hlásily dva mrtvé.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy