požáry na Sibiři (2019)

Dmitrij Medveděv

Příčina katastrofálních požárů na Sibiři? Hypotéza, kterou šíří Kreml, neobstojí

Žhářství nemohlo být příčinou katastrofálních lesních požárů na Sibiři během letošního léta, prohlásil šéf státní agentury Rosleschoz, která má hospodaření s lesy v Rusku na starosti. S tezí, že sibiřské lesy podpalovali lidé, kteří se tak snažili zamaskovat stopy po nelegální těžbě, před časem přišel předseda ruské vlády Dmitrij Medveděv.
Požár

Ohnivá zkáza na Sibiři: Dým dorazil do USA, katastrofa vyvolává veřejné protesty

Plocha hořícího lesa se za posledních 24 hodin na Sibiři dál zvýšila, zejména v obtížně dostupných oblastech, kde hasiči proti ohni nezasahují. Napsala to dnes agentura Interfax s odvoláním na tiskovou zprávu ruské protipožární služby. Nejvíce požárů zuří v Irkutské oblasti, největší plochu nehašených ohnisek zaznamenali záchranáři v Jakutsku.
Požár

Katastrofické požáry na Sibiři: Trump nabídl Putinovi pomoc, šamani vyvolávají déšť

Sibiřská tajga dál hoří na ploše tří milionů hektarů a prognózy jsou nepříznivé. Shoduje se na tom dnešní ruský tisk, který za příčinu alarmující kalamity označuje pasivitu místních úřadů a nedostatečné zdroje. Pomoc ve středu prezidentu Vladimiru Purinovi telefonicky nabídl jeho americký protějšek Donald Trump. Ruská vláda chce vyšetřit, zda sibiřské požáry nebyly založeny úmyslně.
Rusko zasáhl obří požár, je vidět z vesmíru

Ohnivá apokalypsa na Sibiři: Putin povolal armádu, dým pronikl až do Mongolska

Lesní požáry v asijské části Ruska likvidují porost na ploše více než tří milionů hektarů a pokusy o hašení většiny z nich ruské úřady vzdaly. Napsala to dnes agentura Interfax. Dým komplikuje život milionům lidí, pronikl už i na území Mongolska a v úterý zasáhl hlavní město Ulánbátar. Prezident Vladimir Putin k hašení ohně dnes povolal armádu.

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Víkendové počasí: Konec zimy a návrat jara. Meteorologové slibují příjemné teploty

Česko má před sebou ještě jednu mrazivou noc, již v pátek ale teploty překročí 10 stupňů. Oteplení pak bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu a během příštího týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) avizuje, že bude až 25 °C. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy