protest taxikářů proti Uber (Praha 9.2.2018)

protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Taxikáři vyjedou do ulic. V pátek budou opět protestovat

Praha - Sdružení českých taxikářů svolalo na páteční ráno k obchodnímu centru do Čestlic u Prahy protest proti memorandu, které podepsali zástupci vlády s firmou Uber. Sdružení kritizuje to, že řidiči Uberu budou moci jezdit bez taxametrů. Podoba pátečního protestu zatím není jasná. Sdružení, které v minulosti v Praze organizovalo protesty proti alternativním přepravcům, výzvu k protestu zveřejnilo na facebooku. Uber a další podobní přepravci, například Taxify, účtují své služby přes aplikace v mobilním telefonu. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) dnes ČTK řekl, že protest nechápe.
Ilustrační foto

Pražští taxikáři opět protestují, už jim vadí i Taxify

Praha - Čtyři pražské dispečinky taxislužeb plánují zatím do příštího pátku každodenně hodinu protestovat u magistrátu. Chtějí hlavní město přimět, aby plně využívalo možnosti postihu řidičů, kteří jezdí pro alternativní přepravce typu Uber a Taxify.
protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Taxikáři budou v pondělí opět protestovat v Praze

Praha - Taxikáři, kteří na pondělí v Praze chystají třetí den protestů proti z jejich pohledu nelegálním praktikám alternativních přepravních služeb typu Uber, nejspíš v pondělí nebudou zpomalovat dopravu v centru města, ale zamíří k pražskému letišti.
protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

OBRAZEM: Stovky taxikářů kvůli Uberu blokovali magistrálu v Praze

Řidiči taxi dnes druhý den po sobě na protest proti službám typu Uber několik hodin v koloně jezdili po magistrále v centru Prahy. Podle organizátorů se protestu zúčastnila zhruba tisícovka vozů, magistrát počet odhaduje na polovinu. Řidiči se sešli kolem poledne a od zhruba 14:30 do 17:30 jezdili tam a zpět po magistrále mezi Holešovicemi a Muzeem. Dopravu to výrazněji nezkomplikovalo, odpovídala běžnému stavu v pátek odpoledne. V pondělí odpoledne chtějí taxikáři akci zopakovat a vyzývají premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), aby za nimi přišel na Strahov jednat. Počítají s tím, že protesty by mohly mít razantnější průběh.
protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Stovky taxikářů na magistrále opět protestovaly proti Uberu

Praha - Řidiči taxi dnes druhý den po sobě na protest proti službám typu Uber několik hodin v koloně jezdili po magistrále v centru Prahy. Podle organizátorů se protestu zúčastnila zhruba tisícovka vozů, magistrát počet odhaduje na polovinu. Řidiči se sešli kolem poledne a od zhruba 14:30 do 17:30 jezdili tam a zpět po magistrále mezi Holešovicemi a Muzeem. Dopravu to výrazněji nezkomplikovalo, odpovídala běžnému stavu v pátek odpoledne. V pondělí odpoledne chtějí taxikáři akci zopakovat a vyzývají premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), aby za nimi přišel na Strahov jednat. Počítají s tím, že protesty by mohly mít razantnější průběh.
protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Sledovali jsme ŽIVĚ: Taxikáři do 18:00 jezdili tam a zpět po magistrále v Praze

Praha - Protestující taxikáři vyrazili po 14:00 ze Strahova. Sjeli kolem úřadu vlády na Hlávkův most a plánují jezdit tam a zpět po magistrále mezi Holešovicemi a Národním muzeem. Po páté hodině se hodlají vrátit zpátky ke strahovskému stadionu. Do protestu se dnes podle organizátorů zapojila zhruba tisícovka vozů. Taxikářům vadí zejména to, že za alternativní služby typu Uber jezdí řidiči bez taxikářské koncese, nemají auta evidovaná jako vozidla taxislužby a nemají taxametry.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy