průmyslová zóna Kvasiny

S délkou 4,70 m, až sedmi místy k sezení a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě, je Škoda Kodiaq prvním velkým SUV české automobilky

Výroba Škody Kodiaq zůstane v Česku, Superb se přesune do Bratislavy

Výroba SUV Škoda Kodiaq zůstane v České republice, vyrábět se bude nadále v Kvasinách na Rychnovsku. Dříve se spekulovalo o možném přesunu jeho výroby do Německa. Nadále se bude vyrábět i Fabia ve verzi combi. ČTK to řekl důvěryhodný zdroj. Zároveň potvrdil, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do Bratislavy, kde se bude vyrábět spolu s Volkswagenem Passat. Vývoj obou aut bude v Mladé Boleslavi.
policie

Potíže s cizinci? V průmyslových zónách budou nasazeny policejní smíšené hlídky

V průmyslových oblastech by měly dohlížet na pořádek smíšené česko-polsko-slovenské policejní hlídky, jako tomu bylo loni na Mladoboleslavsku. Tento pilotní projekt se osvědčil, řekl dnes novinářům ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). O pokračování této spolupráce jedná s polskými a slovenskými ministry vnitra. Několik desítek zahraničních policistů by mělo působit nejen v Mladé Boleslavi, ale i v Kvasinách či Plzni.
Vláda ČR

Vláda schválila tři miliardy korun na infrastrukturu u Kvasin

Praha - Na zlepšení veřejné infrastruktury v okolí průmyslové zóny Kvasiny na Rychnovsku půjde v dalších letech z veřejných peněz o tři miliardy korun víc proti plánu. Celkové náklady tak budou šest miliard korun. V plánu jsou mimo jiné stavba nájemních bytů, posílení kapacit Policie ČR, výstavba obchvatů měst či nových chodníků. Počítá s tím materiál, který dnes schválila vláda. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy