Radek Sárközi (prezident Pedagogické komory)

Školství, ilustrační foto

Současný nárůst platů ve školství podle odborů nestačí

Nárůst platů učitelů v prvním čtvrtletí letošního byl podle zástupců školských odborů a spolku Pedagogická komora nedostatečný. Podle šéfa školských odborářů Františka Dobšíka se potvrzuje trend, že se ve školství nevyplácí odměny a příplatky pravidelně, ale až na konci roku. Údaje o výši platů z prvního čtvrtletí tak podle něj nemají velkou vypovídající hodnotu.
Radek Sárközi (prezident Pedagogické komory) Rozhovor

Čekám jen, kdy Plaga skončí. Jeho návrhy jsou nebezpečné, jsme zděšení, varuje šéf Pedagogické komory

Ministerstvo školství trvá na tom, aby do všech střeních škol začaly proudit davy uchazečů a žáci i učitelé se promořili koronavirem. Je to zbytečné a hlavně nebezpečné, varuje v rozhovoru pro EuroZprávy.cz prezident Pedagogické komory Radek Sárközi. Rezort podle něj s učiteli vůbec nekomunikuje a proto se k nim vůbec nedostávají relevantní informace.
Školství, ilustrační foto

Bude stávka. Nemáme jinou možnost, řekl EZ prezident Pedagogické komory

Přestože učitelům vláda v posledních letech opakovaně zvětšila jejich platové tarify, nejsou se vzdělávací politikou v Česku zástupce největší profesní organizace spokojeni. Prezident Pedagogické komory Radek Sárközi pro EuroZprávy.cz vysvětlil, proč se učitelé chystají ke stávkové pohotovosti.
Robert Plaga

Jak rostou platy učitelů? Realita je jiná než statistiky

Platy učitelů jsou jednou z nejopakovanějších frází, s kterou politici vystupují v politickém boji. Ministerstvo školství odhalilo statistiky s přesnými čísly, kolik peněz učitelé reálně dostali. Samotní pedagogové však s čísly spokojeni nejsou.
Školství, ilustrační foto

Zpackaná inkluze, administrativa, nedostatek pomůcek: Učitelé neprotestují jen kvůli nízkým platům, uvedl pro EZ prezident Pedagogické komory

Pedagogická komora vyzvala všechny učitele, aby v tomto týdnu opět oblékli černé doplňky jako výraz nespokojenosti se situaci ve školství v České republice. Učitelé jsou dlouhodobě nespokojeni s výši svých platů, ovšem prezident komory Radek Sárközi uvedl pro EuroZprávy.cz, že platy nejsou jediným problémem českých škol a učitelů.

Aktuálně se děje

před 2 minutami

Aktualizováno před 11 minutami

před 18 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Slovensko eviduje další útok medvěda, už jedenáctý za měsíc

Na Slovensku došlo během víkendu k dalšímu útoku medvěda na člověka. Čtyřiatřicetiletý muž musel být ošetřen v žilinské nemocnici, posléze byl propuštěn do domácího léčení. Jde o jedenáctý útok během posledních několika týdnů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy