Rafael Mariano Grossi (MAAE)

Rafael Mariano Grossi

Grossi navštívil Záporožskou jadernou elektrárnu, usiluje o opatření k její ochraně

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi dnes navštívil Záporožskou jadernou elektrárnu, uvedly tiskové agentury. V době přetrvávajících obav z možné jaderné havárie jde o Grossiho druhou návštěvu tohoto Ruskem okupovaného zařízení na jižní Ukrajině. Po příjezdu do elektrárny Grossi sdělil ruským tiskovým agenturám, že se snaží navrhnout realistická opatření k ochraně atomové elektrárny před boji, která by byla přijatelná pro všechny strany.
Záporožská jaderná elektrárna

Záporožská JE je po útocích odpojena od proudu. Ozval se Grossi

Další odpojení Záporožské jaderné elektrárny od proudu po nočních ruských útocích na východě Ukrajiny je podle šéfa Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafaela Grossiho zásadním ohrožením jaderné bezpečnosti. Není možné si dál zahrávat a mezinárodní společenství nesmí dovolit, aby se podobné incidenty opakovaly, řekl dnes Grossi Radě guvernérů MAAE.
Rafael Mariano Grossi

Důležité rozhovory s Íránem. Šéf MAAE mluví o velkých očekáváních

Rozhovory s Íránem o jeho jaderném programu pokračují a s procesem jsou spjata velká očekávání. Jednání se týkají dvou množin důležitých otázek, včetně vědeckého sektoru. Řekl to dnes šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi, který v pátek zahájil příslušná jednání v Teheránu.
Rafael Mariano Grossi

MAAE rozmístí své pozorovatele ve všech jaderných elektrárnách na Ukrajině

Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE) rozmístí své pozorovatele ve všech ukrajinských jaderných elektrárnách. Oznámil to dnes podle agentury DPA šéf organizace Rafael Grossi, který příští týden navštíví Ukrajinu. MAAE má v současnosti pozorovatele v Záporožské jaderné elektrárně, která se nachází poblíž bojové fronty a v minulosti byla ostřelována.
Jan Lipavský

Lipavský jednal s Grossim z MAAE, ocenil misi v Záporožské elektrárně

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes v Praze jednal se šéfem Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafaelem Grossim. Šéf české diplomacie ocenil misi MAAE v Záporožské jaderné elektrárně. Uvedl to na twitteru. Ve vyjádření pro ČTK pak uvedl, že Grossi jej ujistil, že mise situaci v Záporoží uklidňuje.
Záporožská jaderná elektrárna

Ustanovení demilitarizované zóny u Záporožské JE není reálné, řekl šéf MAAE

Ustanovení demilitarizované zóny u Záporožské jaderné elektrárně na Ukrajině není v současné době reálné. Dnes to v rozhovoru s italským deníkem La Repubblica řekl šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi. Podle něj lze ale jednat o vytvoření ochranné zóny nad areálem elektrárny. Mise MAAE zůstane podle něj v elektrárně "až do míru".
Záporožská jaderná elektrárna

Fyzická integrita Záporožské JE byla několikrát narušena, řekl Grossi z MAAE

Fyzická integrita ukrajinské Záporožské jaderné elektrárny byla několikrát narušena, řekl podle stanice CNN šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi po dnešní návštěvě zařízení. Společně s některými členy své delegace vpodvečer z této největší atomové elektrárny v Evropě odjel zpět na území pod kontrolou Kyjeva.
Volodymyr Zelenskyj (Ukrajina)

Zelenskyj se sešel s Grossim. Od mise MAAE čeká nejen analýzu situace

Ukrajina očekává od návštěvy Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v Záporožské jaderné elektrárně nejen analýzu situace, ale také vznesení požadavků na demilitarizaci zařízení i jeho okolí. Podle agentury Ukrinform to dnes řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při setkání v Kyjevě s šéfem MAAE Rafaelem Grossim.
Rafael Mariano Grossi

MAAE chce poslat inspektory do íránských jaderných zařízení, začalo vyjednávání

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi jednal s íránskými představiteli o zpřístupnění jaderných zařízení inspektorům MAAE. Šéf íránského jaderného programu Alí Akbar Sálehí dnes označil rozhovory za konstruktivní a agentura Reuters s odkazem na zdroje blízké jednání uvedla, že se zřejmě podařilo vyjednat dohodu o zpřístupnění zařízení.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Co bude s důchody? Pavel plánuje další jednání o důchodové reformě

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy