Jüri Ratas

Andrej Babiš (ANO)

Babiš je na návštěvě Estonska. Česko by mělo uspořádat další kyberkonferenci, řekl

Česko by mělo zorganizovat další konferenci o kybernetické bezpečnosti, řekl premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci po dnešním jednání s estonským předsedou vlády Jürim Ratasem. Estonsko považuje Babiš za lídra v dané oblasti, od kterého by se Česko, podobně jako například od Izraele, mohlo inspirovat. Podle úřadu české vlády se v květnu uskuteční mezinárodní konference o bezpečnosti mobilních sítí páté generace (5G), která naváže na loňský ročník této akce.
Jüri Ratas

Estonsko má za sebou vládní krizi. Premiér ustál hlasování o nedůvěře

Estonský premiér Jüri Ratas zdárně přečkal dnešní hlasování o důvěře v estonském parlamentu, které vyvolala opozice v reakci na snahu jednoho z ministrů z menší koaliční, krajně pravicové Konzervativní lidové strany Estonska (EKRE) zbavit se policejního prezidenta. Ratas, jehož koaliční vláda tří stran je u moci teprve tři měsíce, získal podporu 55 zákonodárců, zatímco 40 hlasovalo proti premiérovi, uvedla agentura Reuters.
Estonci volí nový parlament

Volby v Estonsku vyhrála liberální Reformní strana, výrazně posílila i krajní pravice

Vítězem dnešních estonských parlamentních voleb se podle oficiálních konečných výsledků stala opoziční liberální Reformní strana (RE) bývalé europoslankyně Kaji Kallasové. Získala 28,8 procenta hlasů. Na druhém místě se 23 procenty skončila proruská strana premiéra Jüriho Ratase. Významně posílila krajně pravicová a euroskeptická strana EKRE, která obdržela dvakrát více hlasů než v minulých volbách a nyní je třetí nejsilnější stranou. Její vstup do koalice je ale podle agentury AFP nepravděpodobný, těžko by totiž hledala partnery.
Jüri Ratas

Estonsko otočilo. Migrační pakt OSN nakonec přece jen podpoří

Estonská vláda nakonec globální pakt OSN o migraci přece jen podpoří. Premiér pobaltského státu Jüri Ratas dnes podle agentury DPA prohlásil, že takový je nyní postoj Estonska. Šéf vlády přitom poukázal na stanovisko parlamentu, který se v pondělí večer vyslovil pro přijetí paktu. V polovině měsíce přitom estonská vláda rozhodla, že spornou rámcovou dohodu světové organizace nepodpoří.
Jüri Ratas

Česko chce v digitalizaci dosáhnout úrovně Estonska. Lidé tam nemusí na úřady

Česko chce do budoucna v oblasti digitalizace zajistit pro občany stejný komfort, jaký je v Estonsku. Na tiskové konferenci po jednání s estonským premiérem Jürim Ratasem to dnes řekl předseda české vlády Andrej Babiš (ANO). Český vládní zmocněnec pro digitalizaci Vladimír Dzurilla podle něj v této věci úzce spolupracuje s estonskými kolegy. Ratas uvedl, že v Estonsku je běžné volit nebo podávat daňové přiznání přes internet.
Sebastian Kurz

Babiš v Salcburku zahájil jednání s evropskými politiky, Kurz uvázl v zácpě

Salcburk - Český premiér Andrej Babiš dnes v Salcburku jedná s rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem a s předsedou estonské vlády Jürim Ratasem. Čeká ho i schůzka s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Vídeň stejně jako Praha odmítá rozdělování migrantů mezi členské země EU. Brexit je také významné téma rakouského předsednictví.
Jüri Ratas

Novým estonským premiérem je Juri Ratas

Tallinn - Estonská prezidentka Kersti Kaljulaidová dnes jmenovala novým premiérem šéfa druhé nejsilnější parlamentní formace, Estonské strany středu, 38letého Juriho Ratase.

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy