René Schreier

Petr Fiala

Absurdistán. Pověření náměstka řízením kultury je protiústavní, láteří Fiala

Pověření náměstka Reného Schreiera řízením ministerstva kultury po končícím ministru Antonínu Staňkovi (ČSSD) je protiústavní, řekl předseda nejsilnější opoziční ODS Petr Fiala. Polovina srpna, kdy by se měl prezident Miloš Zeman vyjádřit k návrhu na jmenování Michala Šmardy (ČSSD), musí být podle Fialy poslední termín pro vyřešení záležitosti. Podle šéfa KDU-ČSL Marka Výborného bude stav na ministerstvu od čtvrtka v rozporu s kompetenčním zákonem, šéf TOP 09 Jiří Pospíšil kritizuje fakt, že má náměstek vyjednávat o rozpočtu.
Mimořádná tisková konference ministerstva kultury. Na snímku náměstek ministra pro řízení sekce ekonomické a provozní René Schreier, ministr kultury Antonín Staněk, ředitel odboru interního auditu a kontroly Miroslav Leixner

Ministerstvo kultury bude dočasně řídit Schreier. Hamáček šije do Zemana

Končící ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) pověřil vedením ministerstva od 1. srpna ekonomického náměstka Reného Schreiera. Bude s ministryní financí Alenou Schillerovou (ANO) vyjednávat o rozpočtu, úřad požaduje miliardu korun navíc. Po jednání se Staňkem to uvedl premiér Andrej Babiš (ANO). Staněk se chce problematice kultury dál věnovat jako poslanec. Ve Sněmovně bude v řadách sociální demokracie vyjednávat o předlohách, u jejichž začátku stál.

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy