Rhodos

Spálené auto stojí v popředí ohořelé oblasti po požáru poblíž vesnice Kiotari na řeckém ostrově Rhodos (23. července 2023).

Hoří na Rhodosu: Je to jako biblická katastrofa

Devatenáctiletá Edisa se dívá na ohořelý slunečník ležící v písku a s povzdechem říká: "Pro turisty to může být opravdu děsivý a špatný zážitek, ale pro nás, kteří tu žijeme, je to ještě horší. Všechno tu shořelo." Tato smutná a silná slova sdělila serveru BBC News.
Ministerstvo zahraničí

Infoservis pro Čechy na Rhodosu: Důležité informace, telefonní čísla a odkazy

Nejméně stovek českých turistů se týká napjatá situace na řeckém ostrově Rhodos, kde v posledních dnech zuří rozsáhlý požár, který si do této chvíle vyžádal evakuaci více než 18 tisíc lidí. EuroZprávy.cz nabízí souhrnný infoservis, jde například o telefonní čísla na pohotovostní linky, důležité informace, odkazy a nejrůznější doporučení.
Řecko

Na Rhodu zadrželi kvůli podezření z výroby drog dva Čechy + VIDEO

Rhodos - Na řeckém ostrově Rhodos zadržela protidrogová policie dva Čechy. Muž a žena ve věku 38 a 44 let, kteří na ostrově dlouhodobě žili, jsou podezřelí z výroby a prodeje drog. Podle ministerstva zahraničních věcí byli oba zadrženi poté, co žena pravidelně posílala z místní malé pošty podivně zapáchající balíky, ve kterých, jak se ukázalo, bylo konopí. Co je ale na celém případu nejvíce zarážející, je že muž z vězení volal do televize Prima, abychom mu pomohli.
Prezident Miloš Zeman

Hrad jedná o otevření českého konzulátu na Rhodu

Praha - Hrad jedná o tom, že by prezident Miloš Zeman na přelomu září a října otevřel na Rhodu honorární konzulát České republiky. Uvedl to dnes řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman se na řeckém ostrově Rhodos zúčastní konference Dialog civilizací, na kterou zavítal už před dvěma lety. Pořadatelem pravidelné akce je ruský podnikatel a spolupracovník ruského prezidenta Vladimir Jakunin. Zemana v minulosti za účast na konferenci kritizovala opozice.

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy