Roman Knap

Roman Knap

Knap odejde z čela České pošty na konci září

Generální ředitel České pošty Roman Knap odejde z čela státního podniku ke konci září. Důvodem podle něj není schůzka s obviněným lobbistou Michalem Redlem. Knap to řekl novinářům po dnešním jednání s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN). Rakušan chce na nového šéfa pošty vypsat výběrové řízení. Sedmačtyřicetiletý Knap řídil podnik od roku 2018.
Vít Rakušan (STAN)

Rakušan nerezignuje, odvolá ale šéfa České pošty

Ministr vnitra a předseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Vít Rakušan nevidí důvod pro odchod z politiky, nerezignuje ani na pozici ve vládě. Řekl to dnes v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. V kabinetu k 30. červnu skončí ministr školství Petr Gazdík (STAN) kvůli kontaktům s obviněným podnikatelem a lobbistou Michalem Redlem. STAN chce příští týden sestavit širší pole kandidátů na Gazdíkova nástupce, představen by mohl být zkraje týdne dalšího, uvedl Rakušan.
Česká pošta Rozhovor

Českou poštu decimuje koronavirus. Primární je výplata důchodů, říká pro EZ mluvčí Vitík

ROZHOVOR - Tvrdě na ně zaútočil. Nový typ koronaviru COVID 19 pořádně oslabuje Českou poštu, infekčním onemocněním se nakazil její generální ředitel Roman Knap i užší managment vedení firmy. „I když jsme se ocitli v tíživé situace, vynakládáme enormní úsilí, abychom vyšli vstříc našim klientům. Primárním úkolem je teď pro nás, abychom seniorům doručili důchody. Pokoušíme se o to i v uzavřených zónách,“ tvrdí pro web EuroZprávy.cz tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík, který je rovněž v izolaci.
Česká pošta, ilustrační fotografie

Česká pošta chce vstoupit na trh se stravenkami

K osmi soukromým stravenkovým firmám v Česku se zřejmě přidá Česká pošta. Píšou to dnešní Hospodářské noviny (HN). Mluvčí pošty Matyáš Vitík deníku řekl, že s nabídkou vstoupit na trh se stravenkami státní podnik přišel sám. Záměr na zvýšení konkurence v oboru podporuje ČSSD i ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Vládní koalice se v polovině ledna dohodla na tom, že vedle stravenek zavede také nedaněný stravenkový paušál pro zaměstnance.
Česká pošta

Posílání balíků? Česká pošta zavádí několik změn a novinek

Česká pošta chce zvýšit počet doručovaných balíků z loňských 44 milionů na 60 milionů v roce 2022. Rozšíří proto v letošním roce svou službu expresního výdeje Balíkovna ze 450 na 1500 míst. Na tiskové konferenci to dnes uvedli zástupci společnosti. V Česku je podle internetového srovnávače Heureka 25.000 výdejních míst, jedním z největších hráčů na trhu je Zásilkovna s 2800 místy.
Česká pošta

Poštovní revoluce v Česku? Zvažuje se dvourychlostní doručování dopisů

Česká pošta možná od druhého čtvrtletí příštího roku zavede dvourychlostní způsob doručování. Komu by stačilo, že dopis nedorazí adresátovi druhý den, ale o den později, ušetřil by na poštovném. Novinářům to po dnešním jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) řekl generální ředitel České pošty Roman Knap.
Andrej Babiš, premiér ČR a předseda hnutí ANO

Babiš je po návštěvě Malešic zklamán, pro vládní čtvrť preferuje Letňany

Premiér Andrej Babiš (ANO) si dnes prohlédl areál hlavního třídicího střediska České pošty v pražských Malešicích, který se pošta chystá opustit. Ředitel pošty Roman Knap předsedovi vlády nabídl areál jako místo pro možné umístění tzv. vládní čtvrti. Babiš po zhruba hodinovém jednání řekl, že stále zvažuje i další varianty, preferuje nadále výstavbu v pražských Letňanech, kde však nemůže už delší dobu najít shodu s hlavním městem.
Roman Knap

Pošta letos počítá se snížením zisku. Co se chystá na pošťáky? Knap naznačil

Česká pošta letos vykáže nižší zisk než loňských 91 milionů korun. Důvodem je pouze částečná úhrada nákladů na základní služby, které si objednává stát. Přesto bude nutné v příštím roce zvýšit investice na modernizaci pobočkové a logistické sítě na jednu miliardu korun. V rozhovoru s ČTK to řekl generální ředitel Roman Knap.
Česká pošta

Poštu čeká záhul. Počet balíků před Vánoci vzroste na 350 tisíc denně

Česká pošta očekává nárůst počtu doručovaných balíků před Vánoci z běžných 150.000 denně o 130 procent až na 350.000. Již v současnosti prochází její sítí 250.000 zásilek za den. Podnik se na nápor připravil lépe než loni, zvýšil například kapacitu hlavního třídicího uzlu v pražských Malešicích o 20 procent a najal více brigádníků. V rozhovoru s ČTK to řekl generální ředitel Roman Knap.
Roman Knap

Nový šéf pošty Knap má nastoupit v půlce června

Praha - Nový generální ředitel České pošty Roman Knap, který dosud vedl českou pobočku softwarové firmy SAP, by se mohl ujmout funkce v polovině června. Bude mít za úkol výrazně zlepšit hospodaření pošty, mimo jiné snížením nákladů. ČTK to řekla mluvčí ministerstva vnitra Alžběta Cimová.
Roman Knap

Novým generálním ředitelem České pošty bude Roman Knap

Praha - Novým generálním ředitelem České pošty bude dosavadní generální ředitel firmy SAP Česká republika a SAP Slovensko Roman Knap (42). Zvítězil ve výběrovém řízení vypsaném ministerstvem vnitra. Ministerstvo to dnes uvedlo v tiskové zprávě. Knap nahradí Martina Elkána, kterého ministr vnitra Lubomír Metnar odvolal ke konci února, protože podle něho neměl jasnou vizi dalšího směřování firmy.

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy