Roman Onderka

Jan Hamáček

ČSSD si zvolila staronového předsedu, Hamáček obhájil funkci

Vicepremiér Jan Hamáček dnes obhájil funkci předsedy vládní ČSSD. V prvním kole on-line hlasování dnešního sjezdu porazil díky 140 hlasům z 270 vyzyvatele ministra zahraničí Tomáše Petříčka a poslankyni Kateřinu Valachovou. Hamáček po zvolení řekl, že sociální demokraty čeká před sněmovními volbami šest měsíců tvrdé práce.
Roman Onderka

ČSSD podpoří další nouzový stav, SPD ne

Poslanci vládní ČSSD podpoří pokračování nouzového stavu v Česku kvůli koronaviru. Novinářům to dnes řekl první místopředseda sociální demokracie Roman Onderka. Vyzval současně opoziční subjekty ve Sněmovně, aby také zvážily podporu vládní žádosti, i kdyby jen na kratší dobu než požadovaných 30 dní. Podle Onderky epidemická situace neumožňuje nic jiného než nouzový stav prodloužit.
Poslanecká sněmovna

Sněmovna opět jedná o rozpočtu. Poslanci se přou a navrhují přesuny peněz

Sněmovna dnes odpoledne projednává návrh státního rozpočtu na příští rok. V dnešním druhém čtení můžou poslanci vznášet své návrhy na přesuny peněz uvnitř rozpočtu. Po prvním čtení už nemůžou měnit jeho základní parametry. Dosud vložili do sněmovního systému návrhy v celkovém objemu přes 180 miliard korun. Loni při této příležitosti navrhli přesuny peněz za zhruba 177 miliard. Do rozpravy se v úvodu přihlásilo 25 poslanců.
Roman Onderka

Zemětřesení ve vedení ČSSD? Veselý a Onderka chtějí pokračovat, Maláčová to zatím neřeší

Šéf sněmovního zahraničního výboru Ondřej Veselý bude začátkem příštího roku obhajovat funkci místopředsedy ČSSD, pokud ho nominuje jeho jihočeská organizace. Kandidovat se znovu chystá i statutární místopředseda Roman Onderka, který už dostal nominaci od místní organizace v Brně. Místopředseda Michal Šmarda spojuje další pokračování s úspěchem v senátních volbách. Sdělili to dnes ČTK.
Karla Šlechtová

Šlechtová má koronavirus. Několik poslanců muselo do karantény

V poslaneckém klubu hnutí ANO se vyskytla nákaza koronavirem. Jde o bývalou ministryni obrany a pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Pražští hygienici na webu uvedli, že do karantény bylo posláno 11 dalších lidí. Poslanci se naposled sešli minulý týden ve středu na mimořádné schůzi, kdy schválili speciální zákon, který umožní lidem v karanténě kvůli koronaviru hlasovat v říjnových senátních a krajských volbách, a zavedení distanční výuky do školského zákona.
Jan Skopeček (ODS)

Vstup státu do Smartwings? Opozice protestuje, ČSSD chce další informace

Neexistuje důvod, proč by se měl stát u letecké společnosti Smartwings angažovat víc než u jiných firem. Na twitteru to dnes uvedl šéf poslanců opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek. Zdůvodnění, že stát by měl do Smartwings vstoupit, protože jde o strategický podnik, je podle statutárního místopředsedy vládní ČSSD Romana Onderky PR zkratkou. Řekl to České televizi (ČT). Očekává, že hnutí ANO návrh zdůvodní na koaličním jednání.
Jan Chvojka

ČSSD preferuje prodloužení nouzového stavu o měsíc. Promořování není na místě, říká Chvojka

Vládní ČSSD preferuje měsíční prodloužení nouzového stavu v Česku, je ale nakloněna kompromisu, pokud vůle Sněmovny bude při dnešním hlasování jiná. Novinářům to před jednáním poslanců řekl předseda klubu sociální demokracie Jan Chvojka. Pokračování nouzového stavu, který byl v Česku kvůli koronaviru vyhlášen 12. března, je podle něj nutné především kvůli nákupu ochranných prostředků z ciziny.
Jaroslav Foldyna

Foldyna oznámil, že v úterý opustí ČSSD

Poslanec a bývalý místopředseda sociální demokracie Jaroslav Foldyna dnes oznámil odchod z ČSSD. V prohlášení, které má ČTK k dispozici, uvedl, že stranu opustí v úterý. Foldyna se naposledy dostal do sporu s vedením strany před dvěma týdny, kdy ve Sněmovně hovořil o tom, že se organizace Člověk v tísni a její ředitel Šimon Pánek snaží ovlivnit volbu ombudsmana. ČSSD bude po jeho odchodu ve Sněmovně disponovat 14 hlasy.
Jiří Ovčáček

Opozice oceňuje práci BIS, Hrad se ohradil vůči slovům o dezinformacích

Lídři sněmovních stran v souvislosti s dnes zveřejněnou výroční zprávou Bezpečnostní informační služby (BIS) většinou oceňují práci kontrarozvědky. Někteří zástupci opozice na tiskových konferencích před začátkem jednání také kritizovali prezidenta Miloše Zemana, který má dlouhodobě k BIS výhrady. Vláda podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) ke zprávám přistupuje zodpovědně. Komunisté a SPD ve zprávě postrádají informace o jiných než ruských a čínských špionech. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ČTK sdělil, že považuje za nepřijatelné, aby BIS označovala lidi s odlišným názorem za dezinformátory.
Markéta Vaňková

Svoboda je zodpovědnost. Neúspěchy už nelze svalit na císaře, řekla primátorka Brna

Asi dvě stovky lidí si v Brně připomněly 101. výročí vzniku samostatného československého státu. Primátorka města Markéta Vaňková (ODS) v projevu zdůraznila zodpovědnost, která se pojí se svobodou a nezávislostí. Věnce a kytice k soše Tomáše Garrigua Masaryka na Komenského náměstí položili také zástupci kraje, spolků a brněnských institucí.
Sjezd ČSSD (18.2.2018): Jan Hamáček

Krize zažehnána? Vedení ČSSD odmítlo odchod z vlády

Předsednictvo ČSSD dnes nepodpořilo odchod strany z vlády. Pro opuštění kabinetu hlasovalo 11 ze 42 přítomných představitelů vedení sociální demokracie. Po jednání předsednictva to novinářům řekl předseda sociální demokracie Jan Hamáček. Pro odchod z koaliční vlády s hnutím ANO podle něj nehlasoval nikdo z užšího stranického vedení.
František Ringo Čech

Budoucí ministr kultury? Objevují se jména kandidátů, mezi nimi i Ringo Čech

Regionální lídři sociální demokracie nechtějí spekulovat, kdo by měl být novým kandidátem strany na ministra kultury poté, co se nominace v pondělí vzdal místopředseda ČSSD Michal Šmarda. V anketě ČTK většinou preferují setrvání v koaličním kabinetu s ANO, očekávají o tom diskusi na pátečním jednání předsednictva.
Jiří Zimola

ČSSD by měla opustit vládu, soudí Zimola. Co radí Hašek?

Sociální demokracie by podle svého bývalého místopředsedy Jiřího Zimoly měla opustit vládu. Současný předseda jihočeské ČSSD byl přitom v minulosti zastáncem účasti v kabinetu s ANO. Zimola se však domnívá, že v současnosti z účasti ve vládě profitují především "někteří sociálnědemokratičtí šíbři."
Jan Hamáček (ČSSD)

"Tvrdý odchod" ČSSD z vlády? Zasedá grémium, ve hře je několik scénářů

Ministři sociální demokracie by mohli na výzvu vedení strany dát k dispozici své funkce, uvedl před dnešním jednáním předsednictva ČSSD místopředseda strany Michal Šmarda. Předseda sociální demokracie a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) by demise využil, pokud by ztroskotala další jednání o budoucnosti vlády. Další místopředseda ČSSD Ondřej Veselý uvedl, že dnes neočekává "tvrdý odchod" z vlády, o kterém sociální demokraté uvažují kvůli odkladům při výměně ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) za Šmardu. Přesné znění doporučení užšího vedení strany nechtěli těsně před jednáním předsednictva straničtí lídři novinářům představit.

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 3 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Naše vojáky na Ukrajině nechceme, řekli rozhodně Poláci. Jednotky NATO taky ne

Více než 70 procent Poláků neschvaluje vyslání svých vojáků ani vojáků Severoatlantické aliance na Ukrajinu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, který provedl institut IBRIS pro polský deník Rzeczpospolita.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy