Rosa Luxemburgová (revolucionářka)

Berlín, ilustrační foto

Živoucí muzeum komunismu: Lidé si v Berlíně připomněli vraždu Luxemburgové a Liebknechta

Mnoho tisíc lidí si dnes v Berlíně připomíná památku levicových revolucionářů Rosy Luxemburgové a Karla Liebknechta, od jejichž zavraždění uplyne v úterý 100 let. Městem kolem poledne prošel pochod levicových uskupení, kterého se mělo zúčastnit na 10.000 lidí, další tisíce přicházejí na hřbitov ve čtvrti Friedrichsfelde, na němž je pohřbena řada komunistických předáků.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Jan Lipavský

Politico: Hackeři před lety zaútočili na skupinu, jejímž členem byl Lipavský

Skupina hackerů známá jako APT31, která je podle Spojených států a Británie úzce spojena s Čínou, před několika lety provedla útok na parlamentní skupinu, v níž byl členem i současný ministr zahraničí Jan Lipavský. Uvedl to server Politico. Cílem útoků byly e-mailové adresy členů Meziparlamentní aliance pro Čínu (IPAC) z EU a Británie.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Nasazením jednotek na Ukrajině by se státy NATO nestaly účastníky války s Ruskem, tvrdí experti

Nasazením pozemních jednotek členského státu NATO na Ukrajině by se automaticky nestaly všechny ostatní země Aliance účastníky konfliktu s Ruskem. Vyplývá to ze zatím nepublikované zprávy odborného panelu německého parlamentu, na kterou se odvolává agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy