segway

Segway, ilustrační foto

Vozítka segway mají v Praze utrum, soud znovu zamítl žalobu

Rozhodnutí o vymezení území, na kterém v hlavním městě platí plošný zákaz segwayů, zůstává v platnosti. Pražský městský soud dnes už podruhé zamítl žalobu asociace provozovatelů těchto elektrických vozítek. Provozovatelé nesouhlasí s rozmístěním značek zakazujících vjezd segwayů do historických lokalit Prahy. Jejich právník Pavel Říčka novinářům po jednání řekl, že znovu podá kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.
Segway, ilustrační foto

Povinné ručení na zahradní traktůrky a segwaye. Europoslanci vyslali jasný vzkaz

Poslanci Evropského parlamentu se dnes vyslovili proti návrhu Evropské komise, aby povinné ručení nově platili i majitelé zahradních traktůrků, elektrokol či segwayů. Novela směrnice, kterou europoslanci dnes v jiných bodech podpořili, by měla mimo jiné zlepšit postavení obětí dopravních nehod či majitelů vozů, kteří se přestěhují do jiné členské země EU. Rozhodující slovo v dalším osudu směrnice budou mít nyní členské státy Unie.
Segway, ilustrační foto

Zákaz vjezdu segwayů v Praze platí, soud zamítl žalobu asociace

Praha - Soud dnes pravomocně zamítl žalobu asociace provozovatelů vozítek segway na hlavní město. Sdružení se domáhalo zrušení opatření, na jehož základě magistrát loni rozmístil značky se zákazem vjezdu vozítek do historických lokalit. Podle asociace Praha nezvládla vynutit původní pravidla, a proto provoz raději plošně zakázala, navíc bez řádného odůvodnění.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy