Sergej Magnitskij

Ilustrační foto

Ruská kriminální ústředna se vrhne na překrucování dějin

Ruská kriminální ústředna vytváří zvláštní oddělení, které bude vyšetřovat zločiny související s překrucováním dějin a pokusy o rehabilitaci nacismu. O rozhodnutí předsedy Vyšetřovací výboru Alexandra Bastrykina informovala agentura TASS.
Peskov, Dmitrij

Británie uvalila sankce kvůli smrti Magnitského, Rusko hrozí odvetou

Rusko odpoví Británii na zavedení sankcí v míře, která bude odpovídat ruským zájmům, oznámil dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. "Můžeme jen vyjádřit politování nad těmito nepřátelskými kroky. Je jasné, že se uplatní zásada reciprocity. Odvetná opatření budou v míře odpovídající zájmům Ruska," řekl podle agentury TASS.
Dominic Raab

Velká Británie uvalila sankce na porušovatele lidských práv ve světě

Británie uvalila sankce na bezmála 50 lidí obviněných z porušování lidských práv ve světě. Většina z nich má spojitost se smrtí ruského právníka Sergeje Magnitského a saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího, informovala dnes agentura AFP. Mezi sankcionovanými jsou dále občané Barmy a Severní Koreje.
Policie Velké Británie

Záhadná smrt ruského magnáta v Británii: Byl Perepiličnyj otráven?

Ruský podnikatel Alexandr Perepiličnyj zemřel v roce 2012 poblíž svého domu v Anglii pravděpodobně přirozenou smrtí. Uvádí se to ve dnes zveřejněném závěru přezkoumání případu soudními znalci. Podezřelé úmrtí bylo předmětem vyšetřování po útoku nervově paralytickou látkou na bývalého ruského agenta pracujícího pro Británii Sergeje Skripala a jeho dceru Juliji z letošního března.
Sergej Magnitskij

Rusko přehodnotilo kauzu Magnitského, byl prý otráven

Ruská justice dnes přešla do protiútoku v případu Sergeje Magnitského, auditora britské společnosti Hermitage Capital, který za podezřelých okolností zemřel v ruském vězení v roce 2009. Ruská generální prokuratura podle agentury TASS zahájila trestní stíhání zakladatele Hermitage Capital Williama Browdera kvůli podezření ze zločinného spiknutí. Podle ruských médií se prokurátoři domnívají, že Magnitskij byl z popudu Browdera otráven.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy