sjezd KDU-ČSL 2017

Jiří Čunek, KDU-ČSL

Podezření kolem Babiše oslabují Česko v EU, soudí Senát. Čunek usnesení ztrhal

Podezření ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) oslabují podle senátorů českou pozici na jednáních Evropské rady, zejména o příštím víceletém unijním rozpočtu. Senát nad tím v dnešním usnesení vyjádřil po debatě o programu červnového zasedání špiček členských zemí v Bruselu znepokojení. Babiš se z jednání horní komory omluvil a na sociálních sítích poté zveřejnil fotografie z dnešní návštěvy Baťova kanálu. Senát pravděpodobně nemá, co na práci, řekl později Babiš novinářům ke kritice ze strany senátorů.
Jiří Čunek, KDU-ČSL

Čunek nebude kandidovat na předsedu KDU-ČSL, důvodů má hned několik

Hejtman Zlínského kraje a senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) nebude kandidovat na předsedu lidovců. Čunek se chce věnovat kraji. Stát se předsedou strany mají zájem první místopředseda strany a bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka, předseda poslaneckého klubu Jan Bartošek a poslanec Marek Výborný. Sjezd lidovců bude v březnu.
Petr Gazdík, STAN

"Nejsme poskoky Putina." Kauza Skripal rezonuje v Česku, Gazdík popichuje Zemana

Praha - Česko vyhodnocuje informace o vyšetřování otravy bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije nervovým jedem na jihu Anglie, které Britové uvolňují. ČTK to v reakci na oznámení britské premiérky Theresy Mayové, že za otravou stojí příslušníci ruské vojenské rozvědky a útok byl schválen v nejvyšších patrech ruského státu, napsal ministr zahraničí a vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Reakce dalších českých politiků na vývoj se různí. Kauza v květnu vyvolala roztržku kolem směřování české zahraniční politiky.
Volební sjezd KDU-ČSL 2017

Přestřelka na twitteru. Komentátor odrazoval lidovce od koalice se Starosty

Praha - Komentátor Hospodářských novin David Klimeš se snaží apelovat na KDU-ČSL Pavla Bělobrádka a Starosty a nezávislé Petra Gazdíka, aby nešly do voleb jako volební koalice. Podle něj hrozí, že případné propadlé hlasy půjdou ve prospěch KSČM a hnutí ANO Andreje Babiše. Bělobrádek jeho výtky odmítá, prý akorát odrazuje voliče.
Volební sjezd KDU-ČSL 2017

Bělobrádek zkritizoval Sobotku. Pak přišel na řadu Babiš

Praha - Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) tento týden představil svou knížku Na život!. V ní popisuje složitosti koaličního vládnutí s hnutím ANO Andreje Babiše a ČSSD Bohuslava Sobotky. Podle Bělobrádka je prý škoda, že Sobotka není více společenský.
Volební sjezd KDU - ČSL 2017

Plán lidovců: Změnit volební zákony, víc peněz na obranu a stop uprchlickým kvótám

Praha - KDU-ČSL by se v příštích letech měla zaměřit na zvyšování výdajů na obranu, na umožnění dobrovolného zdravotního pojištění pro péči nad rámec povinného pojistného nebo na vytvoření přehlednější legislativy. Sjezd dnes také vyzval vedení strany, aby usilovalo o změnu volebních zákonů. Podle delegátů by se měly snížit hranice pro vstup do Sněmovny pro volební koalice. Řešila také migrační krize a zaznělo odmítnutí kvót pro rozdělování uprchlíků.
Volební sjezd KDU - ČSL 2017

Roithová zasedne v širším vedení KDU-ČSL, bude v něm i Čunek

Praha - V Praze druhým dnem pokračuje celostátní sjezd KDU-ČSL. Do širšího vedení strany byla zvolena Zuzana Roithová, která neuspěla při kandidatuře na místopředsedkyni. V celostátním výboru zasedne i zlínský hejtman Jiří Čunek, který neúspěšně kandidoval na předsedu.
Daniel Herman

Herman byl zvolen do předsednictva KDU-ČSL, vypadla Roithová

Praha - Ve vedení lidovců bude chybět Zuzana Roithová, která na dnešním celostátním sněmu strany nezískala dost hlasů. Místopředsedy KDU-ČSL zůstávají Jiří Mihola, Ondřej Benešík a Jan Bartošek. Nově byl do předsednictva zvolen ministr kultury Daniel Herman.
Volební sjezd KDU-ČSL 2017

Na sjezdu lidovců zazněly výsledky Slavie i Svatováclavský chorál

Praha - Delegáty celostátního sjezdu KDU-ČSL dnes před pražským Top Hotelem vítaly písně skupiny Šlapeto a koláče. Později se u vchodu objevil i stánek s točeným pivem, zatímco ve vstupním foyer hotelu se podávalo víno. Volné chvíle si lidovci mohli krátit také ve fotokoutku, kde společně pózovali před panoramatem Prahy. Na začátku sjezdu zazněla, jak je zvykem, česká stání hymna v podání operní pěvkyně Dagmar Peckové.
Volební sjezd KDU-ČSL 2017

Jurečka opět místopředsedou lidovců: Ve volbách dostaneme 14 procent

Praha - Prvním místopředsedou KDU-ČSL byl znovu zvolen ministr zemědělství Marian Jurečka. Získal 65,5 procenta hlasů, porazil šéfa poslaneckého klubu Jiřího Miholu. Ministr zemědělství je přesvědčen, že ve spojení se STAN mají lidovci šanci uspět v podzimních parlamentních volbách.
Volební sjezd KDU-ČSL 2017

Čunek poražen. Post předsedy KDU-ČSL obhájil Bělobrádek

Praha - Předsedou KDU-ČSL bude i další dva roky Pavel Bělobrádek, hlasovalo pro něj 227 delegátů dnešního celostátního sněmu v Praze z 276 přítomných, získal tak 84 procent hlasů. O post šéfa strany usiloval tké zlínský hejtman Jiří Čunek.
Volební sjezd KDU-ČSL 2017

Lidovci se podíleli na utahování šroubů, rýpl si Kalousek

Praha - Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek věří, že lidovci jsou pragmatičtí a pokud se to bude hodit, pomohou v budoucnu zrušit opatření, která jako členové vládní koalice pomáhali prosadit. Sjezd KDU-ČSL dnes v Praze velkou většinou schválil vytvoření volební koalice s hnutím Starostové a nezávislí (STAN).

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy