Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Škoda Auto plánuje další elektromobily, udrží tak pracovní místa

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto se, stejně jako ostatní světové automobilky, připravuje na masivní příchod elektromobility. Mezi zaměstnanci často panují obavy o možném snižování počtu pracovníků. Škoda ale získala od koncernu Volkswagen možnost vyrábět další elektromobily, bude tak možné zachovat pracovní místa v českých závodech, sdělil v dopise zaměstnancům předseda představenstva Thomas Schäfer.
Škoda Enyaq iV

Škoda chce za deset let prodávat v Evropě víc než polovinu aut na elektřinu

Automobilka Škoda Auto plánuje do roku 2030 prodávat v Evropě 50 až 70 procent elektromobilů. Nyní je to méně než pět procent. Kvůli tomu chystá nejméně tři další čistě elektrické modely, které budou cenou i velikostí pod modelem Enyaq. Emise vyráběných aut by měly v porovnání s loňským rokem za deset let klesnout o polovinu.
Škoda Enyaq iV

Prodej elektromobilů se ztrojnásobil, hybridy přidaly 43 procent

Prodej elektromobilů na českém trhu stoupl od ledna do konce října v meziročním srovnání na trojnásobných 1888 vozů. Počet prodaných hybridů se pak zvýšil o 43 procent na 9474 aut. Z toho množství tzv. plug-in hybridů do zásuvky narostlo, zejména díky vstupu Škody do segmentu, z 324 na 1337 vozů. Vyplývá to z aktuálních údajů Svazu dovozců aut. Celkový prodej aut za deset měsíců klesl o více než pětinu.
Škoda Enyaq iV ukazuje nová světla

Novinku se nepodařilo utajit. Fotky elektromobilu Škoda Enyaq iV unikly na web

Na internet krátce před oficiální premiérou unikly fotografie nového sportovně-užitkového vozu (SUV) Enyaq iV, který má čistě bateriový elektrický pohon a který se automobilka Škoda Auto chystá představit dnes večer. Fotky zveřejnil španělský server Motor16, který je následně ze svých stránkách smazal. Snímky už ale začaly kolovat po webu.
Škoda Enyaq iV ukazuje nová světla

Škoda Enyaq iV přichází s novinkami v designu světel

Škoda dělá díky modelu Enyaq iV další velký krok do éry elektromobility. První čistě elektrické SUV českého výrobce automobilů přichází s novými řešeními, která spojují technicky inovativní Matrix-LED světlomety s emocionálním designovým jazykem. Petr Nevřela, vedoucí designér exteriérového osvětlení v automobilce, v rozhovoru popisuje nejvýraznější prvky nových světlometů modelu Enyaq iV.

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy