snowboardcross

Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.
Eva Samková

Adamczyková se ve Švýcarsku dočkala své prvního pódia v SP po pauze zapříčiněné zraněním

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková si ve čtvrtek dokázala dojet pro první medaili v rámci Světového poháru, přičemž se tak stalo poprvé od návratu po jejím zranění z prosince 2021. Ve švýcarském Veysonnaz totiž skončila na druhém místě poté, co ve finále nestačila na Britku Charlotte Bankesovou. Česká reprezentantka na ni ztratila šest setin. Pro vítěznou Britku to pak byl již pátý závod Světového poháru v řadě, který ovládla. 
Ester Ledecká

Ledecká se po vleklém zranění vrací na snowboard. Zvládla se dohodnout na nové smlouvě

Od loňského léta českou zimní sportovní obojživelnici Ester Ledeckou trápila zlomenina klíční kosti, kterou si přivodila po pádu z elektrického skateboardu. Následovaly hned dvě operace. Kvůli nim se pak nemohla zúčastnit světových šampionátů v alpském lyžování i ve snowboardingu. Nyní se ale pomalu vrací do závodního kolotoče, konkrétně už ve středu 15. března se představí ve slovinském středisku na snowboardu v rámci paralelního obřího slalomu. 
Olympijské hry, ilustrační foto

Hororová sezóna pro český snowboardcross. V Pekingu se v závodě zranila Hopjáková

Černý ročník, jehož jsou právě probíhající Zimní olympijské hry v Pekingu vrcholem, pokračuje pro český snowboardcross právě i na olympiádě. Jak známo, vše začalo nešťastným zraněním ovbou kotníků u Evy Samkové, která tak kvůli tomu neodcestovala na olympijské hry, na olympiádě se pak kvůli naštípnuté holenní kosti český muž číslo jedna Jan Kubičík a následně kvůli koronaviru ani jeho náhradník Radek Houser.
Eva Samková

Je rozhodnuto. Eva Samková se Zimních olympijských her v Pekingu nezúčastní

Prakticky od poloviny prosince, kdy se česká snowboardcrossařka Eva Samková zranila tak nešťastně, že si zlomila oba kotníky, visel nad touto českou sportovkyní jeden veliký otazník. A to takový, zda se zúčastní blížících se Zimních olympijských her v Pekingu. Držitelka zlaté medaile ze Soči 2014 a bronzové z Pchjongčchangu 2018 sice dávala na přelomu kalendářního roku fanouškům naději, že se stihne do sportovního svátku dát dohromady, poté, co se ale nakazila covidem, musela se odložit její kontrola v Rakousku. Nyní sama závodnice ve svém prohlášení pro média potvdila, že se letošních Her nakonec nezúčastní a do této sezóny už nezasáhne.
Eva Samková

Dvojitá smůla pro Samkovou. Kvůli nakažení se covidem nemůže do Rakouska na kontrolu

Jako by toho neměla jedna z největších českých medailových nadějí, snowboardcrossařka Eva Samková, na nadcházejících Zimních olympijských hrách v Pekingu málo. Nyní ji poté, co se v prosinci nešťastně zranila tak, že si zlomila oba kotníky, osud nachystal další nepříjemnost. A to nákazu covidem-19. Kvůli tomu tak nemůže odcestovat do Rakouska na plánovanou kontrolu a otázníků nad její účastí v Pekingu je tak zase o něco více. Přesto všechno ale sama česká závodnice svou účast na olympiádě nevzdává.
Snowboardcross (ilustračn foto)

Smůla pro český snowboardcross. Po Evě Samkové se zranila i mužská jednička Kubičík

Krátce před zimními olympijskými hrami v Pekingu zažívá český snowboardcross velmi smolné období. Jak známo, již v prosinci si zlomila obě kotníky česká ženská jednička Eva Samková. Nyní český snowboardcross přišel i o mužskou jedničku Jiřího Kubičíka. Ten si totiž v rámci Světového poháru v Krasnojarsku po úspěšné kvalifikaci poranil pro změnu rameno, a tak se v následujících závodech neobjeví.
Eva Samková

Neštěstí krátce před olympiádou. Samková si zlomila oba kotníky a podstoupí operaci

Tak to je pech. Jedna z největších českých medailových naději na nadcházejících Zimních olympijských hrách v Pekingu snowboardcrossařka Eva Samková si v sobotu po úspěchu ve snowboardcrossovém mixu v rámci Světového poháru v Montafonu zlomila hned oba kotníky. Česká reprezentantka se rozhodla ihned podstoupit jejich operaci a visí tak otazník nad tím, zda stihne olympijský závod konající se 9. února.
Eva Samková

Úspěch snowboardcrossového mixu. Samková s Kubičíkem skončili druzí

Historicky první medaili získali v sobotu v rámci Světového poháru ve snowboardcrossu a české duo Eva Samková s Janem Kubičíkem. Ti se totiž zúčastnili závodu ve snowbordcrossovém mixu v Montafonu. A právě v této disciplíně se tak tedy jedná o první český medailový úspěch. První skončili Italové Lorenza Sommarivu a Michelu Moioliovou. Pro Evu Samkovou je to po vítězství z minulého týdne opět medaile z druhého letošního podniku Světového poháru.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Samková ovládla olympijskou trať v Číně a vyhrála první závod sezóny

Česká reprezentantka ve snbowboiardcrossu Eva Samková vstoupila v neděli do nové sezóny, která bude vrcholit Ziimnmi olympijskými hrami v Pekingu a ve které bude obhajovat velký glóbus z předchoz sezóny, nejlépe jak mohla. Nová sezóna Světového poháru 2021/22 totiž začala v Číně na trati v čínském Secret Garden, kde se právě v únoru příštího roku budou konat snowboardcrossové olympijské závody a právě zde nyní Eva Samková triumfovala. Zaznamenala tak svůj již osmnáctý triumf v seriálu SP.
Eva Samková

Křišťálový glóbus pro fantastickou Samkovou! O celkovém triumfu rozhodl poslední závod

Snowboardcrossařka Eva Samková si ve své disciplíně připsala další úspěch v kariéře. Svým vítězstvím v posledním závodě sezóny 2020/21 ve švýcarském Veysonnaz si v sobotu zajistila velký křišťálový glóbus určený pro celkového vítěěze Světového poháru. Pro rodačku z Vrchlabí je to mimochodem již třetí křišřtálový glóbus, který ji přistál ve sbírce.
Eva Samková

Samková sice obhajoba zlata na MS nevyšla, ze Švédska si ale přiveze bronz

Ve švédském středisku Idre Fjäll se ve čtvrtek konal závod snowboardcrossařek na mistrovství světa. Zúčastnila se ho pochopitelně i česká reprezentantka Eva Samková, která na MS obhajovala zlato, ale nakonec se musí spokjit s méně cennější medailí a to bronzovou. Poté, co ve čtvrtfinále a semiffinále Eva Samková dojela na prvním místě, ve finále nestačila na Charlotte Bankesovou z Británie a Michelu Moioliovou z Itálie.
Eva Samková

Na úvod Světového poháru výhra v Montafonu! Samková vykročila úspěšně k obhajobě

Česká snowboardcrossařka Eva Samková nemohla sezónu Světového poháru, ve které obhajuje celkové vítězství v té loňské, lepším způsobem. V rakouském Montafonu, kde se tedy v pátek konal první závod nové sezóny 2019/2020, totiž Eva Samková triumfovala. Připsala si tak své čtrnácté vítšzství v rámci Světového poháru vůbec. Pokud budeme počítat i závěr loňského ročníku, páteční výhra znamená, že je to pro Samkovou již třetí vítězství v řadě.
Eva Samková

Skvělá Samková získala podruhé křišťálový globus!

Veysonnaz - Dvojnásobná olympijská medailistka a letošní mistryně světa Eva Samková si letos připsala další úspěch ve své snowboardcrossové kariéře. Stejně jako předloni, tak i letos totiž získala křištálový glóbus poté, co dokázala vyhrát seriál Světového poháru ve snowboardcrossu. O tom, že právě křišťálový glóbus získá Samková i tento rok rozhodl nakonec finálový závod konající se ve švýcarském Veysonnaz, kde si potřinácté v této sezóně vychutnala triumf v závodě Světového poháru.
Eva Samková

Samková na titul mistryně světa navázala bronzem ze SP ve Feldbergu

Feldberg - Snowboardcrossařka Eva Samková na nedávném mistrovství světa ve snowboardcrossu v americkém Utahu triumfovala a získala svou první zlatou medaili ze světového šampionátu, jen pár dní na to opět svými závody pokračuje Světový pohár snowboardcrossařů, jenž se tak o tomto víkendu podíval do německého Feldbergu a i tady se mohli čeští sportovní fanoušci nakonec díky rodačce z Vrchlabí radovat z úspěchu, tentokráte z bronzové medaile.
Eva Samková

Eva Samková se stala mistryní světa

Na mistrovství světa ve snowboardcrossu, jež se v těchto dnech koná v americkém Park City, kde nejprve ve čtvrtek suverénním způsobem zvládla kvalifikaci a prakticky stejně si vedla v pátek ve vyřazovacích jízdách i ve finále, kde triumfovala stylem start-cíl, slavila Eva Samková. Krátce po startu se dokázala dostat ve finálové jízdě na vedoucí pozici, ze které jí už nikdo nedokázal k radosti českých fanoušků sesadit a poprvé se tak mohla česká reprezentantka poznat radost z vítězství na světovém šampionátu.
Eva Samková

Snowboardistka Samková vrátila americké soupeřce páteční porážku. V Cervinii druhý závod vyhrála

Cervinia - V pátek odstartoval Světový pohár ve snowboardcrossu a tudíž tak sezóna 2018/19 začala i pro olympijskou vítězku z roku 2014 Evu Samkovou. Zatímco ta i přes problémy s ramenem vstoupila do této sezóny výtečným druhým místem, přičemž nestačila pouze na Američanku Lindsey Jacobellisovou, v sobotu tentokrát česká reprezentantka tuto porážku Američance vrátila se vší parádou. Obě dvě závodnice se tak po prvních dvou závodech dělí o prvenství v průběžném celkovém pořadí.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 21 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

Zdroj: David Holub

Další zprávy