Sergej Sobjanin (moskevský starosta)

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Epidemie v Rusku se prudce zhoršuje, počet nově nakažených je rekordní

Za velice napjatou označil dnes ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško situaci kolem šíření koronaviru v Rusku, které dnes oznámilo 14.231 nových případů nákazy, čili nový rekordní přírůstek. Země je s více než 1,34 milionem potvrzených případů od začátku pandemie čtvrtou nejpostiženější zemí světa, po Spojených státech, Indii a Brazílii. Nákaze podlehlo v Rusku 23.205 lidí.
Moskevské metro

Moskevské metro instaluje systém rozpoznávání obličejů

Moskevské metro se chystá nainstalovat systém rozpoznávání obličejů do čtvrtiny svých vagónů, píše ruská služba zpravodajské stanice BBC. Stejná technologie již funguje na moskevských ulicích a pomáhala vedení města například kontrolovat pohyb lidí v době omezení pohybu zavedeného kvůli koronaviru.
Vladimir Putin, ruský prezident

Bude Putin u moci déle než Stalin? Referendum o změnách ústavy vyvrcholí ve středu

V Rusku ve středu vyvrcholí referendum o ústavních změnách, které by prezidentovi Vladimiru Putinovi umožnily zůstat v Kremlu i po vypršení současného mandátu. V případě přijetí ústavní novely by nyní sedmašedesátiletý prezident - pokud se rozhodne znovu kandidovat a pokud jej voliči zvolí - mohl setrvat ve funkci až do května 2036. Délkou působení v čele státu tak překonal všechny sovětské vládce, včetně Josifa Stalina.
Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Rusko má téměř 600 tisíc nakažených, přibylo 153 úmrtí na covid-19

Rusko dnes oznámilo 7425 nových případů nákazy koronavirem a 153 úmrtí během uplynulých 24 hodin. O den dříve to bylo 7600 případů a 95 úmrtí, uvedly tiskové agentury s odvoláním na krizový štáb. Celkový počet potvrzených případů od začátku pandemie v nejrozlehlejší zemi na světě s přibližně 146 miliony obyvatel tak vzrostl na 599.705 lidí.
Rusko, Moskva

Rusko má téměř půl milionu nakažených, rozvolňování se nevztahuje na demonstrace

Rusko dnes ohlásilo 8595 nových případů nákazy koronavirem a 171 úmrtí s covidem-19 za uplynulých 24 hodin. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na krizový štáb. O den dříve to bylo 8985 nových případů a 112 úmrtí. Celkem se od počátku pandemie v nejrozlehlejší zemi světa s přibližně 146 miliony obyvatel nakazilo 485.253 lidí, z nichž 6142 zemřelo a 242.397 se vyléčilo.
Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Počet nakažených v Rusku atakuje půlmilionovou hranici, mrtvých téměř 6000

Počet nových případů nákazy koronavirem v Rusku v uplynulých 24 hodinách činil 8985. Celkem se od počátku pandemie v nejrozlehlejší zemi světa s přibližně 146 miliony obyvatel nakazilo 476.658 lidí. Oznámila to dnes agentura TASS s odvoláním na údaje krizového štábu. O den dříve bylo nových případů o jeden méně, tedy 8984.
Rusko, Moskva

V Rusku zemřel za den rekordní počet nakažených lidí

V Rusku v uplynulých 24 hodinách zemřelo 150 pacientů s koronavirem SARS-CoV-2, což je pro tuto zemi se 146 miliony obyvatel rekordní denní přírůstek. Nově nakažených přibylo 8894 a jejich počet tak zůstal třetí den za sebou pod hranicí 9000. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil krizový štáb.
Moskva, Kreml

Rusko překročilo hranici 300 000 infikovaných koronavirem

V Rusku počet lidí doposud infikovaných koronavirem překročil hranici 300.000. Denní přírůstek uzdravených přitom poprvé překročil počet nově nakažených. Nicméně se proti pondělí zvýšila úmrtí spojená s koronavirem a jejich počet v jednom dni byl rekordní. Vyplývá to z aktuálních údajů, které dnes zveřejnil krizový štáb.
Ilustrační foto

Rusko oznámilo rekordní počet nově nakažených, na covid-19 zemřelo 313 lidí

Rusko ohlásilo další rekordní nárůst nových případů nákazy koronavirem. Za minulých 24 hodin jich přibylo přes 4700, v pátek nárůst činil něco přes 4000. Mrtvých má země nově 313. Informoval o tom dnes štáb pro řešení epidemie z koronaviru, uvedly agentury. Prezident Vladimir Putin nařídil vládě připravovat krátkodobé prognózy dalšího šíření infekce.
Moskva, Kreml

Rusko zastavuje leteckou dopravu, Moskva čeká prudký růst nákazy COVID-19

Ruská vláda dnes nařídila úřadu pro civilní letectví, aby od pátku zastavil veškeré pravidelné i charterové lety mířící do Ruska i z něho. Děje se tak v souvislosti s šířením koronaviru, informuje agentura Reuters. Moskva se podle epidemiologů připravuje na prudký nárůst případů nákazy.

Aktuálně se děje

před 29 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina poprvé vyrobí deset samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy