Spotify

Harry a Meghan v novém dokumentu z produkce Netflix.

Harry a Meghan jsou mezi největšími poraženými letošního roku

Princi Harrymu a jeho ženě Meghan v Hollywoodu pšenka zrovna nekvete. Navzdory relativně úspěšné spolupráci s Netflixem. Jedno z respektovaných médií, které se věnuje dění ve filmovém průmyslu, je totiž zařadilo mezi největší poražené letošního roku. 
Spotify

Spotify podlehl kritice, podnikne kroky proti dezinformacím

Hudební streamovací služba Spotify chce začít bojovat proti dezinformacím o covidu-19 směrováním svých uživatelů k důvěryhodným zdrojům. K podcastům, které se týkají covidu-19, bude přidávat upozornění s odkazem na databázi s vědeckými poznatky a doporučeními zdravotnických orgánů.
Ilustrační foto

Tržby z prodeje hudby v USA byly loni nejvyšší za 13 let

Tržby z prodeje hudby ve Spojených státech v loňském roce vzrostly o 13 procent na 11,1 miliardy dolarů (zhruba 258 miliard Kč). Dostaly se tak na nejvyšší úroveň od roku 2006. Za růstem stojí především služby pro streamování hudby, které se na celkových tržbách z prodeje hudby v USA podílejí téměř 80 procenty.
Shiba inu

Spotify nabízí skladby pro psy, kteří zůstanou sami doma

Služba pro streamování hudby Spotify vytvořila seznamy skladeb a souborů audionahrávek, tzv. podcastů, které mohou poslouchat psi a další domácí mazlíčci, když zůstanou doma bez svého pána. Reaguje tak na zjištění, že téměř 74 procent majitelů domácích mazlíčků v Británii pouští svým zvířatům hudbu, napsaly agentury AFP a Reuters.
Spotify

Opěvování Hitlera je nepřípustné. Spotify maže antisemitské skladby

Streamovací hudební služba Spotify chce odstraňovat seznamy skladeb, které oslavují nacistického vůdce Adolfa Hitlera, zesměšňují oběti holokaustu nebo obsahují nacistické symboly. Informuje o tom izraelský deník Times of Israel, kterému to sdělil mluvčí platformy sídlící ve Švédsku.
Spotify

Analytici se spletli. Služba Spotify překvapivě vykázala zisk

Největší světová služba pro streamování hudby Spotify v letošním třetím čtvrtletí překvapivě vykázala zisk a její tržby mírně překonaly očekávání analytiků. Firma dnes oznámila, že vydělala 241 milionů eur (přes šest miliard Kč), tedy 36 centů na akcii. Analytici přitom očekávali ztrátu 29 centů na akcií, napsala agentura Reuters.
Spotify

Spotify překonala hranici 100 milionů předplatitelů

Největší světová služba pro streamování hudby Spotify v prvním čtvrtletí poprvé dosáhla hranice 100 milionů předplatitelů. Firma dnes rovněž oznámila, že snížila čtvrtletní ztrátu, zatímco její tržby výrazně stouply.
Spotify

Spotify žaluje v Bruselu. Apple prý porušuje pravidla hospodářské soutěže

Služba pro streamování hudby Spotify podala u Evropské komise stížnost na firmu Apple kvůli údajnému porušování pravidel hospodářské soutěže. Apple podle stížnosti ve svém obchodu s aplikacemi App Store zavedl podmínky, které mají potlačit konkurenty jeho vlastní služby pro streamování hudby Apple Music, píše list The Wall Street Journal.

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 30 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy