Starlink

Elon Musk

Muskův SpaceX zabránil Ukrajině možnost používat Starlink pro drony

Americká společnost SpaceX miliardáře Elona Muska podnikla kroky k tomu, aby zabránila ukrajinské armádě využívat satelitní internetovou službu Starlink k ovládání bezpilotních letounů. Podle agentury Reuters to ve středu uvedla prezidentka firmy Gwynne Shotwellová. Systém Starlink podle ní neměl nikdy sloužit jako zbraň. Kyjev firmu vyzval, aby přestala "vymýšlet, jak škodit", zatímco se Ukrajina už téměř rok brání ruské vojenské agresi.
internet

Satelity Starlink budou mít celosvětové pokrytí ještě letos

Satelitní síť americké společnosti Starlink bude mít zhruba v září celosvětové pokrytí. Společnost pak ale ještě bude muset získat povolení regulačních úřadů, aby mohla poskytovat internet v jednotlivých zemích. Na internetové prezentaci to dnes řekla ředitelka společnosti Gwynne Shotwellová. Starlink spadá pod soukromou vesmírnou společnost SpaceX amerického podnikatele Elona Muska.
SpaceX a 60 satelitů pro vysokorychlostní planetární internet Starlink

SpaceX poslala na orbitu v březnu čtvrtou sérii satelitů Starlink

Z floridského mysu Canaveral dnes odletěla třiadvacátá série 60 satelitů společnosti SpaceX pro síť Starlink, jež má v budoucnu umožnit přístup k internetu odkudkoli na Zemi. V březnu jde už o čtvrtý transport družic této sítě firemní raketou Falcon 9 na oběžnou dráhu. Start bylo možné sledovat v přímém přenosu na webu SpaceX.
SpaceX odstartovala

Na orbitě je dalších 60 družic sítě Starlink

Americká soukromá společnost SpaceX dnes úspěšně dopravila na oběžnou dráhu devatenáctou sérii přibližně 60 satelitů sítě Starlink, jež má v budoucnu umožnit přístup k internetu odkudkoli na Zemi. Tentokrát se však nezdařilo opětné přistání prvního stupně rakety Falcon 9, který letěl s nákladem do vesmíru již pošesté. Dalších 60 Starlinků chtěla SpaceX vypustit už ve středu ráno, ale není vyloučeno, že dnešní nepovedený návrat prvního stupně bude mít za následek odklad.
Raketa Falcon 9

SpaceX vynesla další sérii 60 družic sítě Starlink

Americká soukromá společnost SpaceX dnes úspěšně dopravila na oběžnou dráhu kolem Země už sedmnáctou sérii 60 satelitů sítě Starlink, která má v budoucnu umožnit připojení k internetu z kteréhokoli místa na Zemi. Podařilo se přitom i opětné přistání stejného prvního stupně nosné rakety Falcon 9, který společnost využila k dopravě nákladu do vesmíru rekordně poosmé.
SpaceX a 60 satelitů pro vysokorychlostní planetární internet Starlink

SpaceX poslal do vesmíru další sérii 60 družic Starlink

Americká společnost SpaceX dnes úspěšně dopravila na oběžnou dráhu už dvanáctou sérii 60 satelitů sítě Starlink, která má v budoucnu umožnit připojení k internetu kdekoli na Zemi. Kolem planety těchto družic nyní krouží 713. První stupeň rakety Falcon 9 po vynesení satelitů opět úspěšně přistál na plující plošině v Atlantském oceánu.
Raketa Falcon 9 |

SpaceX dopravila na oběžnou dráhu dalších 60 satelitů Starlink

Americká společnost SpaceX dnes ráno úspěšně dopravila na oběžnou dráhu už osmou sérii 60 satelitů sítě Starlink, která má umožnit globální připojení k internetu. Kolem Země těchto družic nyní krouží kolem 480. První stupeň rakety Falcon 9 po vynesení satelitů opět úspěšně přistál na plující plošině v Atlantském oceánu.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 8 hodinami

Teplé počasí dlouho nevydrží. Po Velikonocích se ochladí

Teploty přesahující hranici 20 stupňů dlouho nevydrží. Hned po Velikonocích se podle ČHMÚ.cz ochladí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy