Státní fond rozvoje bydlení

ministerstva

Vláda schválila změnu názvu bytového fondu, rozšířila mu aktivity

Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) by měl k nynějším aktivitám přidat například udržitelný rozvoj obcí, měst a regionů nebo cestovní ruch. Měl by se také přejmenovat na Státní fond podpory investic (SFPI). Počítá s tím návrh novely zákona, kterou dnes schválila vláda. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informovala ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Normu ještě musí schválit Parlament a podepsat prezident.
CZK

Mladí Češi se "perou" o státní půjčku na bydlení, čekali ve frontě přes noc

Praha - Státní fondu rozvoje bydlení dnes začal přijímat žádosti o půjčku, na peníze mají nárok mladé rodiny do 36 let. Ráno v 06:30, zhruba 90 minut před spuštěním programu, čekalo na pobočkách fondu v Praze i v Olomouci shodně něco přes sto zájemců. Během prvního dne programu zájemci podali 256 žádostí za 299,2 milionu korun.
Byty

Půjčky mladým na bydlení? Program startuje dnes, realitní makléři ho cupují na kusy

Praha - Mladé rodiny do 36 let mohou od středy 15. srpna začít žádat o peníze na modernizaci či pořízení nového bydlení. Půjčka může dosáhnout až dvou milionů korun, úroková sazba bude jedno procento s garantovanou dobou 20 let, maximální doba splácení bude ve výjimečných případech 25 let. Makléři a developeři jsou ale k novému programu skeptičtí.
Stanislav Polčák a gabriela Pecková /oba TOP 09/

Vláda chce změnit fond rozvoje bydlení v investiční fond, samosprávy návrh vítají

Praha - Vláda v demisi plánuje přeměnit Státní fond rozvoje bydlení na Státní investiční fond. Z něj by mohly na své záměry získat peníze obce a kraje. Kraje chce kabinet také požádat, aby sestavily přehled investic obcí a vyčíslily je. Na výroční konferenci Sdružení místních samospráv (SMS) to dnes řekl premiér v demisi Andrej Babiš. SMS podle svého šéfa Stanislava Polčáka plán zřídit investiční fond pro obce vítá.
Ilustrační foto

Stát nabízí miliony na bydlení. Víte to? Takhle je získáte

Praha - Potřebujete koupit nemovitost nebo ji rekonstruovat? Výrazně vám na to může přispět stát, který poskytuje prakticky nejvýhodnější úvěry na trhu. Málokdo o nich ale ví, a tak zatím Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) vyčerpal jen naprostý zlomek rozpočtu. Žádat přitom můžete až o 150 tisíc na rekonstrukci nebo až o 600 tisíc na pořízení domu či bytu.

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Donald Trump ve vězení. Co by se stalo, kdyby ho soud odsoudil?

Americká tajná služba má za úkol chránit prezidenta, ať už se nachází v Oválné pracovně nebo na bojišti v zahraničí. Ale co chránit exprezidenta ve vězení? To je situace, která dosud nemá obdoby, uvádí americký deník New York Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy