Stefan Löfven

Stefan Löfven

Švédský premiér Löfven oznámil, že v listopadu podá demisi

Švédský premiér Stefan Löfven dnes oznámil, že v listopadu podá demisi. Chce svému nástupci umožnit, aby se připravil na volby, které budou příští rok. Informovala o tom agentura AFP. Podpora vládnoucích sociálních demokratů klesla na minimum od počátku pandemie, vyplývá z průzkumu agentury Sifo.
Stefan Löfven

Švédský premiér Stefan Löfven oznámil rezignaci

Švédský premiér Stefan Löfven dnes oznámil rezignaci. Stalo se tak týden poté, co jeho vláda přišla o důvěru v parlamentu. Löfven zároveň podle agentur nepodpořil vypsání předčasných voleb, které nyní podle něj nejsou pro Švédsko správnou cestou.
Stefan Löfven

Švédský premiér žádá důraznou evropskou odpověď na Navalného

Švédsko ostře odsuzuje otravu předáka ruské opozice Alexeje Navalného a požaduje, aby záležitost byla transparentně objasněna. Po dnešním jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou v Berlíně to prohlásil švédský premiér Stefan Löfven. Merkelová řekla, že Löfvena o německých zjištěních informovala, nad rámec svého středečního prohlášení ale před novináři nechtěla incident a ani podobu možné odpovědi více komentovat.
rapper A$AP Rocky

Švédsko obvinilo amerického rappera z napadení, Trump řádí

Americký rapper A$AP Rocky byl obviněn z napadení při pouliční rvačce ve Stockholmu, a zůstane proto ve vazbě. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na švédskou prokuraturu. Do případu se minulý týden osobně vložil americký prezident Donald Trump, který vyzval k propuštění hudebníka a zaručil se za jeho případnou kauci. Dnes prezident kritizoval švédského premiéra Stefana Löfvena, který měl podle něho rapperovo propuštění zajistit.
Stefan Löfven

Staronový švédský premiér Löfven představil vládu, hodlá bránit demokracii

Staronový švédský premiér Stefan Löfven dnes představil svou menšinovou vládu, kterou se podařilo vytvořit po více než čtyřech měsících povolebního patu. Své posty v kabinetu, ve kterém kromě Löfvenových sociálních demokratů usednou také Zelení, si udrží většina dosavadních ministrů, informovala agentura DPA.
Stefan Löfven

Ve Švédsku skončil povolební pat, premiérem bude opět Löfven

Švédský parlament dnes schválil do funkce předsedy vlády na další volební období dosavadního premiéra a šéfa sociálních demokratů Stefana Löfvena. Stalo se tak více než čtyři měsíce po parlamentních volbách, které skončily vyrovnaným výsledkem. Nový menšinový kabinet tvořený Švédskou sociálnědemokratickou dělnickou stranou a stranou Zelených bude představen v pondělí, kdy se také Löfven ujme funkce. Jak uvedl list The Local, bude se jednat o jednu z nejslabších vlád v zemi za posledních 70 let.
Stefan Löfven

Švédsko se přiblížilo vzniku nové vlády, Löfvena podpoří opozice

Švédsko se dnes po čtyřech měsících neúspěšných jednání výrazně přiblížilo vzniku nové vlády, když předsednictvo dosud opoziční Strany středu podpořilo plán menšinového kabinetu dosavadního premiéra a šéfa sociálních demokratů Stefana Löfvena. Rovněž vedení opozičních Liberálů doporučilo Löfvena jako staronového předsedu vlády, strana o něm ale bude oficiálně hlasovat až v neděli, informovala agentura DPA.
Stefan Löfven

Povolební pat ve Švédsku prolomen? Premiér Löfven má šanci získat další mandát

Šéf švédských sociálních demokratů Stefan Löfven by mohl získat další mandát ministerského předsedy. Opoziční Strana středu a Liberálové se údajně dohodly se Švédskou sociálnědemokratickou dělnickou stranou, že umožní Löfvenovi pokračovat v premiérské funkci druhé volební období. Informoval o tom dnes švédský deník Aftonbladet s odvoláním na nejmenované zdroje. Taková dohoda by ukončila patovou situaci, v níž se Švédsko ocitlo po zářijových parlamentních volbách, které skončily vyrovnaným výsledkem.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy