Stefan Löfven

Stefan Löfven

Švédský premiér Löfven oznámil, že v listopadu podá demisi

Švédský premiér Stefan Löfven dnes oznámil, že v listopadu podá demisi. Chce svému nástupci umožnit, aby se připravil na volby, které budou příští rok. Informovala o tom agentura AFP. Podpora vládnoucích sociálních demokratů klesla na minimum od počátku pandemie, vyplývá z průzkumu agentury Sifo.
Stefan Löfven

Švédský premiér Stefan Löfven oznámil rezignaci

Švédský premiér Stefan Löfven dnes oznámil rezignaci. Stalo se tak týden poté, co jeho vláda přišla o důvěru v parlamentu. Löfven zároveň podle agentur nepodpořil vypsání předčasných voleb, které nyní podle něj nejsou pro Švédsko správnou cestou.
Stefan Löfven

Švédský premiér žádá důraznou evropskou odpověď na Navalného

Švédsko ostře odsuzuje otravu předáka ruské opozice Alexeje Navalného a požaduje, aby záležitost byla transparentně objasněna. Po dnešním jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou v Berlíně to prohlásil švédský premiér Stefan Löfven. Merkelová řekla, že Löfvena o německých zjištěních informovala, nad rámec svého středečního prohlášení ale před novináři nechtěla incident a ani podobu možné odpovědi více komentovat.
rapper A$AP Rocky

Švédsko obvinilo amerického rappera z napadení, Trump řádí

Americký rapper A$AP Rocky byl obviněn z napadení při pouliční rvačce ve Stockholmu, a zůstane proto ve vazbě. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na švédskou prokuraturu. Do případu se minulý týden osobně vložil americký prezident Donald Trump, který vyzval k propuštění hudebníka a zaručil se za jeho případnou kauci. Dnes prezident kritizoval švédského premiéra Stefana Löfvena, který měl podle něho rapperovo propuštění zajistit.
Stefan Löfven

Staronový švédský premiér Löfven představil vládu, hodlá bránit demokracii

Staronový švédský premiér Stefan Löfven dnes představil svou menšinovou vládu, kterou se podařilo vytvořit po více než čtyřech měsících povolebního patu. Své posty v kabinetu, ve kterém kromě Löfvenových sociálních demokratů usednou také Zelení, si udrží většina dosavadních ministrů, informovala agentura DPA.
Stefan Löfven

Ve Švédsku skončil povolební pat, premiérem bude opět Löfven

Švédský parlament dnes schválil do funkce předsedy vlády na další volební období dosavadního premiéra a šéfa sociálních demokratů Stefana Löfvena. Stalo se tak více než čtyři měsíce po parlamentních volbách, které skončily vyrovnaným výsledkem. Nový menšinový kabinet tvořený Švédskou sociálnědemokratickou dělnickou stranou a stranou Zelených bude představen v pondělí, kdy se také Löfven ujme funkce. Jak uvedl list The Local, bude se jednat o jednu z nejslabších vlád v zemi za posledních 70 let.
Stefan Löfven

Švédsko se přiblížilo vzniku nové vlády, Löfvena podpoří opozice

Švédsko se dnes po čtyřech měsících neúspěšných jednání výrazně přiblížilo vzniku nové vlády, když předsednictvo dosud opoziční Strany středu podpořilo plán menšinového kabinetu dosavadního premiéra a šéfa sociálních demokratů Stefana Löfvena. Rovněž vedení opozičních Liberálů doporučilo Löfvena jako staronového předsedu vlády, strana o něm ale bude oficiálně hlasovat až v neděli, informovala agentura DPA.
Stefan Löfven

Povolební pat ve Švédsku prolomen? Premiér Löfven má šanci získat další mandát

Šéf švédských sociálních demokratů Stefan Löfven by mohl získat další mandát ministerského předsedy. Opoziční Strana středu a Liberálové se údajně dohodly se Švédskou sociálnědemokratickou dělnickou stranou, že umožní Löfvenovi pokračovat v premiérské funkci druhé volební období. Informoval o tom dnes švédský deník Aftonbladet s odvoláním na nejmenované zdroje. Taková dohoda by ukončila patovou situaci, v níž se Švédsko ocitlo po zářijových parlamentních volbách, které skončily vyrovnaným výsledkem.

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

včera

včera

včera

včera

Vzpoura zaměstnanců RTVS: Chceme svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy