Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Rok od masakru v Las Vegas. Odpověď na klíčovou otázku stále chybí

Město Las Vegas si v noci na dnešek připomnělo první výročí od nejhorší střelby do davu lidí v dějinách Spojených států. Stovky přeživších vytvořily lidský řetěz kolem areálu, kde se konal countryový festival, na jehož účastníky střílel 46letý Stephen Paddock z okna nedalekého hotelu Mandalay Bay. Při vzpomínkové akci se v pondělí večer četla jména všech obětí, kasina v městě hazardu ztlumila na jejich počest osvětlení. Kluby country hudby po celých USA je uctily minutou ticha, informovala agentura AP.
Útok na koncertě v Las Vegas. Druhý den po nejhorší střelbě v dějinách USA.

Bože, ku*va, pomoz nám! Všichni jsou mrtví! Úřady odtajnily, co se stalo během nejhoršího útoku v dějinách USA

Las Vegas - Je 1. října 2017, krátce po desáté hodině večerní. 22 tisíc lidí se tísní na koncertě country zpěváka Jasona Aldeana, když se nad jejich hlavami rozezní střelba. Lidé začnou padat k zemi mrtví či zranění, jiní se dají na útěk a volají policii a záchranáře. Až teprve dnes, po půl roce od nejhoršího střeleckého masakru v dějinách USA, úřady odtajnily, co se v onu osudnou noc vlastně stalo.
Terorismus, ilustrační foto

Kdy je násilný čin vražda a kdy už terorismus? Bývalá analytička CIA představuje obtíže s definicí terorismu

NÁZOR - V uplynulých týdnech došlo k dvěma typům tragédií, které opět vyprovokovaly debatu ohledně definice terorismu. Tou současnější, nedávnou, byl další z řady útoku vozidlem na civilisty příznivcem teroristické skupiny IS. V tomto případě je zcela jasné, že šlo o teroristický útok. Nicméně, počet obětí tohoto útoku byl menší než v případě masakru v Las Vegas, jenž je vůbec nejhorším masakrem v novodobých dějinách USA po 11. září, jenž nebyl nazván teroristickým útokem. Bývalá analytička CIA, Cindy L. Otisová, se pokouší vysvětlit, jaké jsou obtíže při definování terorismu a jaké to má důsledky.
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Mozek střelce z Vegas je vzácný exemplář, vědci jsou fascinování jeho zkoumáním

Las Vegas/Stanford - Měsíc uplynul od střelby v Las Vegas, během které čtyřiašedesátiletý Američan Stephen Paddock zabil 58 lidí a skoro 500 jich zranil. Vyšetřovatelé okamžitě začali pátrat po jeho motivu, když však všechny stopy vedly do slepé uličky, svoji naději vložili do toho, že by třeba případné anomálie na mozku střelce mohly ledacos vysvětlit.
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Tři týdny od masakru v Las Vegas: Zásadní otázka zůstává nezodpovězená

Las Vegas - Nejhorší masová střelba v moderní historii Spojených států stále není objasněná. Vyšetřovatelé se v minulých týdnech marně chytali indicií, které by je přivedly na stopy motivů Stephena Paddocka, který během útoku na koncertě v Las Vegas zabil 58 lidí a skoro dalších 500 zranil. Policie je tři týdny po masakru stále bezradná, nikdo neví, proč k útoku vlastně došlo.
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Dozvíme se už konečně pravdu? Policisté obdrželi výsledky pitvy vraha z Vegas

Las Vegas - Nejhorší masová střelba v moderní historii Spojených států není ještě stále objasněná. Vyšetřovatelé se v minulých týdnech marně chytali indicií, které by je přivedly na stopy motivů Stephena Paddocka, který během útoku na koncertě v Las Vegas zabil 58 lidí a skoro dalších 500 zranil. Nyní dostali do rukou výsledky z pitvy vraha.
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Unikátní zpověď vraha z Las Vegas: Stephen Paddock popsal sám sebe

Las Vegas - Noční tvor, který hrál poker celou noc a spal převážně přes den. Chodil v teplácích a na nohou míval žabky, do kasín si nosil vlastní pití, aby nemusel dávat číšnicím vysoké spropitné. A přesto neváhal prosázet za noc i miliony dolarů. Tak nějak popal sám sebe v policejní výpovědi z roku 2013, kdy se soudil s hotelem Cosmopolitan kvůli bezpečnosti. Paddock totiž v jejich hale upadl a způsobil si lehčí zranění.
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Byl střelec z Las Vegas skutečně ve spojení s IS? Objevily se nové informace

Las Vegas/Rakka - Islámský stát uvedl, že Stephen Paddock, muž, který stál za největším masakrem v nedávných dějinách v USA, k němu konvertoval a jednal na jeho popud. Většina odborníků této zprávě nevěřila a poukazovala na to, že IS se může jen snaží odvést pozornost od svých porážek v Iráku a Sýrii a tvářit se jako relevantní síla schopná uskutečnit teror i v zámoří. Nicméně, nyní se údajně měla obejit další informace, která by mohla verzi IS potvrzovat.
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Paddock měl plánovat útoky s pomocí auta s trhavinou

Las Vegas (USA) - Američtí vyšetřovatelé prověřují podezření, že lasvegaský střelec Stephen Paddock plánoval útoky s použitím automobilu s výbušninou. Oznámila to agentura AP s odvoláním na policejní zdroje, podle nichž je tato informace předběžná a neopírá se o jasné důkazy.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy