Střelba v nočním klubu ve městě Orlando (12. 6. 2016)

Zbraně

USA se topí v krvi: Nejhorší masakry střelnou zbraní za poslední 25 let

Washington - Při nejtragičtějším masakru střelnou zbraní v dějinách USA zahynulo v Las Vegas 58 lidí a přes 500 jich bylo zraněno. Po střelbě v nočním gay klubu v Orlandu na Floridě zemřelo 50 lidí včetně útočníka a 53 lidí bylo zraněno. Přinášíme vám výběr případů střelby do lidí v USA za posledních 25 let s více než deseti oběťmi na životech.
Omar Mateen zastřelil v klubu v Orlandu 49 lidí

Americké úřady zatkly ženu střelce z Orlanda, měla pomáhat teroristům

Orlando – Manželku střelce z Orlanda zatkly americké úřady. Podle americké ministryně spravedlnosti Loretty Lynchové, která je současně generální prokurátorkou byla žena vzata do vazby v souvislosti s masakrem, který ve Spojených státech zesílil obavy z útoků „osamělých vlků" proti Američanům.
Prague Pride

Letošní průvod Prague Pride uctí oběti útoku v Orlandu

Praha - Festival Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT), vyvrcholí sobotním průvodem Prahou. Jeho účastníci minutou ticha uctí památku obětí červnového útoku v nočním klubu v Orlandu, při němž zemřelo 49 lidí
Omar Mateen, který zastřelil v klubu v Orlandu 49 lidí

Svět v ohrožení? Budete v bezpečí, nebo svobodní, varuje vlivný deník

Motivy Omara Mateena nemusí být nikdy plně objasněny, avšak masakr, který spáchal v Orlandu, přinesl naléhavou otázku, konstatuje úvodník serveru New York Times. Ta podle vlivného amerického deníku zní, jak může demokratická společnost čelit seberadikalizaci a zabránit útokům těch, kdo vyslyší výzvy teroristických skupin k zabíjení nevinných lidí.
Prezident Barack Obama a viceprezident Joe Biden položili květiny pro oběti nedělního masakru v Orlandu.

Obama: Amerika musí zakročit, jinak masakrů přibude

Orlando (USA) - Barack Obama spolu s viceprezidentem Joe Bidenem uctili památku obětí nedělní střelby ve floridském gay klubu. Americký prezident chce prosadit zavedení přísnějších kontrol prodeje a držení střelných zbraní.
Jiří Dienstbier /ČSSD/, ministr bez portfeje

Dienstbier je rád za to, co v ČR nemůžeme

Praha - Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier se zaměřil na masakr ve floridském Orlandu, který je podle dostupných zpráv útokem z nenávisti. Tvrdí, že brutální a zbabělý útok na náhodně vybrané lidi, kteří nečekali, že by měli být napadeni, si zaslouží jen odsouzení a opovržení.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy