Střelba v San Bernardinu (2.12.2015)

Barack Obama, prezident USA

Obama promluví k Američanům. Měl by oznámit kroky proti terorismu

Washington - Americký prezident Barack Obama v neděli večer místního času (v pondělí 2:00 SEČ) přednese z Bílého domu projev k národu, v němž oznámí kroky na ochranu obyvatel před terorismem. Jde o reakci na nedávnou střelbu v kalifornském San Bernardinu, kde muslimský pár zabil 14 lidí a 24 dalších zranil.
Ilustrační foto

Islámský stát, nebo An-Nusra? Masakr v San Bernardinu provázejí pochybnosti

San Bernardino - Po masakru v americkém San Bernardinu, kde muslimský pár zabil 14 lidí, se na veřejnost dostávají další závažné skutečnosti. Podle listu Los Angeles Times byl střelec Syed Farook v kontaktu s nejméně dvěma zahraničními radikálními organizacemi včetně An-Nusry. Ta je konkurentem Islámského státu (IS), který dnes ve svém internetovém rádiu tvrdil, že Farook a spolupachatelka byli jeho přívrženci.
Ilustrační foto

Masakr v Kalifornii: Muslim a jeho družka zabili 14 lidí. Doma měli pořádný arzenál

San Bernardino (USA) - Po středeční zběsilé střelbě v kalifornském městě San Bernardino zůstává stále spousta nezodpovězených otázek. Policii se podařilo identifikovat dva střelce, Syeda Rozwana Farooka a jeho družku Tashfeen Malikovou. Během útoku zemřelo 14 lidí a 21 dalších bylo zraněno, většina utrpěla zranění při střelbě, někteří se zranili při snaze dostat se do bezpečí.
Policie USA

Střelba v Kalifornii: 14 mrtvých, policie zastřelila dva podezřelé

San Bernardino - Americká policie usmrtila dva podezřelé ze středeční střelby v kalifornském San Bernardinu, muže a ženu, o nichž se domnívá, že byli jedinými pachateli. Později uvedla jejich jména: Syed Rizwan Farook (28) a Tashfeen Maliková (27). Podle všeho byli manželi, případně spolu přinejmenším žili. Motiv zločinu, při kterém střelci zabili nejméně 14 lidí, ale není stále znám. Policie zatím podle Reuters neví, zda byl útok teroristickým činem. Jeden policista byl lehce zraněn, zřejmě od odražené střely.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy