Eva Syková

Ilustrační foto

Kdo nahradí Baudyšovou? Praha 9 volí nového senátora, zájem je bídný

K doplňovacím volbám do Senátu ve volebním obvodě Praha 9 přišla zatím zhruba desetina voličů. Do 20:30 odevzdalo ve volebních místnostech deváté městské části svůj hlas 11,7 procenta voličů. ČTK to řekla mluvčí radnice Marie Kurková. O volné křeslo po Zuzaně Baudyšové (za ANO), která v lednu rezignovala ze zdravotních důvodů, usiluje deset kandidátů.
senát

Tři kandidáti do Senátu v Praze 9 nezveřejnili dárce. Nebylo co hlásit, sorry jako, odsekl Koskuba

Tři z deseti kandidátů v doplňujících volbách do Senátu v Praze 9 nezveřejnili seznam dárců na kampaň. Termín jim uplynul první dubnovou půlnocí. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí Linda Hrubešová. Dva z kandidátů zveřejnili informace neúplné. Jména chybujících úřad neuvedl. Volby se uskuteční tento pátek a sobotu poté, co konci ledna ze zdravotních důvodů na mandát rezignovala Zuzana Baudyšová (za ANO).
Eva Syková

Syková chce zpět do Senátu. Kandiduje za hnutí Pro zdraví a sport, představila priority

Kandidátka do Senátu Eva Syková se chce zaměřit na problémy zejména ve zdravotnictví. Chce řešit také bydlení, vzdělání, dostavbu Pražského okruhu a podporu sportu. Řekla to dnes ČTK. Lékařka, vědkyně a někdejší senátorka zvolená v Praze 4 za ČSSD nyní kandiduje za politické hnutí Pro zdraví a sport. Loni v senátních volbách neuspěla, podporovalo ji hnutí ANO. O křeslo v Senátu, které uvolnila ze zdravotních důvodů Zuzana Baudyšová (za ANO), bude v doplňovacích volbách v Praze 9 usilovat asi deset kandidátů. První kolo voleb se uskuteční 5. a 6. dubna.
Sjezd ČSSD (18.2.2018): Jiří Zimola

V ČSSD to vře: Senátoři nechtějí do vlády s ANO? Zimola je tvrdě seřval. Pak se ozvala senátora Syková a řekla, že je vše jinak

Praha – Sociálnědemokratičtí senátoři ve středu uvedli, že chtějí, aby sociální demokraté nešli do vlády ANO a zůstali v opozici. Budou tak vystupovat vůči členské základně před případným vnitrostranickým referendem. Jenže jak se ukázalo, nejde o názor všech zástupců ČSSD v horní komoře. Ty, které se k prohlášení přidali, navíc pořádně zkritizoval statutární místopředseda strany Jiří Zimola.
Věda

Ve vládní radě pro vědu zasedne prorektor MU Dvořák, nahradí Sykovou

Praha - Prvním místopředsedou vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) se stal Petr Dvořák, prorektor Masarykovy univerzity pro výzkum. Nahradí tak odvolanou senátorku Evu Sykovou (za ČSSD), která na členství v radě rezignovala začátkem června kvůli kauze léčby kmenovými buňkami.
Fakultní nemocnice v Motole

Bojar po kauze Sykové odešel z nemocnice v Motole

Praha - Lékaři z Fakultní nemocnice v Motole neporušili předpisy při experimentální léčbě amyotrofické laterální sklerózy (ALS) a nemocnice nepochybila. Vyplývá to ze závěrů interního šetření klinické studie, které nemocnice zveřejnila na svém webu.
Eva Syková

Vědkyně Syková skončila v čele Ústavu experimentální medicíny, oznámila rezignaci

Praha – Na svou funkci ředitelky Ústavu experimentální medicíny Akademie věd dnes rezignovala vědkyně Eva Syková. Dlouholetá šéfka a senátorka za ČSSD čelí kritice kvůli přijímání peněz od pacientů za účast v klinické studii týkající se léčby kmenovými buňkami.  Rada její rezignaci přijala. Dodala však, že senátorkou má v plánu zůstat.
Eva Syková

Do ústavu profesorky Sykové míří kontrola, provede finanční audit

Praha - Do Ústavu experimentální medicíny přijde kontrola, aby prověřila finance. Pořad Reportéři ČT v pondělí zveřejnil, že si vědecký tým Evy Sykové, která je též senátorkou za ČSSD, nechával od svých pacientů za terapii kmenovými buňkami vyplácet 150 tisíc korun.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 50 minutami

před 54 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

John Kirby, koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

před 8 hodinami

Ilustrační fotografie.

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

před 9 hodinami

Výhled počasí: Chladno bude do konce dubna. Přibude i srážek

Nadprůměrně teplé počasí se na nějaký čas loučí s Českem. Minimálně do konce dubna mají lidé počítat s podprůměrnými teplotami, vyplývá z aktuálního měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy