tajfun Hagibis (říjen 2019)

Zaplavená auta

Ničivý tajfun Hagibis: Počet obětí roste, po nezvěstných pátrá armáda

Počet obětí ničivého tajfunu Hagibis, který o víkendu zasáhl Japonsko, vzrostl na nejméně 73 mrtvých, dalších 14 lidí je pohřešováno. O nové bilanci informovala japonská tisková agentura Kjódó. Bez elektřiny je stále na 17.000 domácností. Bez dodávek vody se musí obejít 128.000 domácností. Řada oblastí je ochromená povodněmi.
Hurikán

Zkáza po tajfunu Hagibis: Škody v Japonsku jsou obrovské, hrozí sesuvy bahna

Týmy záchranářů dnes pokračovaly v pátrání po nezvěstných v severní a centrální části Japonska, kde o víkendu napáchal obrovské škody tajfun Hagibis. Předpověď počasí na dnešek byla pro zasažené oblasti opět deštivá a úřady proto varovaly, že hrozí další sesuvy bahna. Bez dodávek elektřiny zůstávaly desetitisíce domácností, napsala agentura AP.
tajfun Hagibis

Tajfun Hagibis zpustošil Japonsko, 35 mrtvých

Nejméně 35 mrtvých, kolem stovky zraněných a 17 pohřešovaných za sebou zanechal ničivý tajfun Hagibis, který se přehnal přes největší japonský ostrov Honšú. O aktualizované bilanci dnes informovala agentura Kjódó. Desetitisíce lidí jsou stále bez elektřiny a na šest milionů obyvatel v minulých dnech obdrželo evakuační výzvu. Živel už nicméně opustil japonské ostrovy.
Hurikán

Japonsko čeká úder tajfunu Hagibis. Ruší letecké spoje, nepojedou šinkanzeny

Letecké společnosti v Japonsku před očekávaným víkendovým úderem tajfunu Hagibis ruší spoje, linky se chystají pozastavit i provozovatelé rychlovlaků. Oznámila to japonská agentura Kjódó. Tajfun se přiblíží k japonskému pobřeží dnes večer, v sobotu by pak mohl vstoupit nad pevninu. Ohrožen je východ a sever ostrovní země včetně metropole Tokia.
Počasí

Supertajfun Hagibis nahání strach. Japonsko se chystá na katastrofu

Obyvatelé Japonska se připravují na příchod silného tajfunu Hagibis, který by měl o víkendu zasáhnout jeho centrální a východní část včetně metropole Tokia. Kvůli bouři označované jako supertajfun, jež nabrala nenadále rychle na intenzitě, bylo zrušeno několik sportovních událostí, včetně zápasů mistrovství světa v ragby. Informovala o tom dnes agentura AP.

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nejde o špatná jablka, ale prohnilý strom Hamásu. Izrael se bouří proti zprávě o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy