Taxify

protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Taxikáři chystají na pondělí pochod Prahou. Vadí jim novela, která prý straní Uberu

V pondělí dopoledne se bude v Praze konat protest řidičů taxi proti novele zákona o silniční dopravě, která podle nich vychází vstříc alternativním poskytovatelům taxislužeb typu Uber či Taxify. Řidiči se sejdou v 09:00 na Strahově a poté se vydají pěšky na Malostranské náměstí, kde plánují protestní shromáždění. Novelu zákona schválila vláda a nyní ji bude projednávat Parlament. Vozidla taxislužeb by podle ní už nemusela mít taxametr ani střešní svítilnu, ruší i zkoušky z místopisu.
Ilustrační foto

Taxíky nebudou muset mít taxametr? Vláda návrh schválila, rozhodne parlament

Vozidla taxislužeb již zřejmě nebudou muset být vybavená taxametrem a střešní svítilnou. Řidiči navíc nebudou muset podstupovat zkoušky z místopisu. Navrhuje to novela zákona o silniční dopravě, kterou dnes schválila vláda. Úřad vlády o tom dnes informoval na twitteru. Normu musí ještě schválit Parlament a podepsat prezident.
Protest taxikářů proti Uber.

Slováci vychází vstříc alternativním taxislužbám, Češi jejich provoz dále omezují

Slovensko v příštím roce zjednoduší provoz taxislužeb. Inspirovalo se prý zkušenostmi z jiných zemí, Česká republika mezi nimi dozajista nebyla. V pondělí ukončila společnost Taxify provoz ve čtyřech krajských městech, zákaz platný pro hlavní město zatím ignoruje. Její zástupci by se podobné novele zákona o silniční dopravě nebránily ani u nás.
Ilustrační foto

Taxify ukončila provoz v krajských městech, zůstala pouze v Praze

Přepravní společnost Taxify dnes ukončila provoz ve čtyřech krajských městech a nadále bude působit pouze v Praze. Do ostatních měst České republiky se společnost případně vrátí až po legislativních změnách. Taxify o tom dnes informovala ČTK. Estonská firma rozšířila svůj provoz do Ostravy, Olomouce, Plzně a Českých Budějovic letos v červenci.
Taxi, ilustrační foto

Taxify nesmí dál působit v Praze, rozhodl soud. Právní bitva ještě nekončí

Přepravní společnost Taxify nesmí dál jezdit v Praze, dokud nebude dodržovat zákonné podmínky pro taxi. Dnes o tom rozhodl Městský soud v Praze, podle kterého firma provozuje přepravní služby, a musí tak dodržovat zákonné podmínky pro taxikáře. Rozhodnutí není pravomocné, estonská firma se chce proti rozhodnutí odvolat. Řidiči Taxify budou po Praze zatím jezdit dál.
protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Taxikáři zase zablokují Prahu? Svolali protest proti Uberu, nadávají i na ministerstvo

Taxikáři chystají v Praze protesty proti dosavadnímu postupu státu vůči poskytovatelům taxislužeb typu Uber či Taxify. Akce se uskuteční od 13. do 16. listopadu na Letné a pořádá ji proti Sdružení českých taxikářů (SČT). ČTK to sdělil předseda sdružení Petr Polišenský. Zda budou taxikáři blokovat pražskou dopravu, neuvedli. SČT požaduje novelu zákona o silniční dopravě, vypnutí zmíněných aplikací nebo uvolnění cen. Taxikáři protestovali v Praze na začátku letošního roku, kdy pomalými jízdami blokovali centrum města.
Ilustrační foto

Postrach pro Uber? Liftago chce expandovat do všech krajských měst ČR

Praha - Česká přepravní platforma Liftago plánuje do konce roku expandovat do všech krajských měst. Plány firmy dnes novinářům představil ředitel společnosti Ondřej Krátký. Dosud Liftago působilo v pěti českých městech, nově začala firma jezdit v Ústí nad Labem, Plzni a Českých Budějovicích. Liftagu na českém trhu konkurují zejména zahraniční služby jako Uber a Taxify. Proti těmto firmám v Praze opakovaně protestovali řidiči klasických taxislužeb.
Ilustrační foto

Daimler investoval do Taxify 175 milionů dolarů, čeká se bitva s Uberem

Londýn - Estonská internetová taxislužba Taxify získala 175 milionů dolarů (3,9 miliardy Kč) od investorů v čele s německou automobilkou Daimler. Peníze využije na další expanzi na svých současných trzích a na boj s alternativní taxislužbou Uber. Informovala o tom dnes agentura Reuters.
Praha

Alternativy k taxíkům: Kdo vás sveze když bude taxi stávkovat?

Praha - Desítky pražských a brněnských řidičů taxi služby se dnes účastní protestní blokační jízdy, kterou protestují proti projektu taxi služby Uber, která funguje na principu tzv. sdílené ekonomiky. Nejde přitom o jedinou alternativní variantu služby taxi. Prostřednictvím mobilních aplikací si lze objednat službu například Liftaga nebo Modrého Anděla.
Taxi

Vrchní soud zrušil předběžné opatření proti Taxify

Praha - Spor o Taxify se vrátí k pražskému městskému soudu. Vrchní soud v Praze totiž zrušil předběžné opatření, jež zakazovalo estonské společnosti provozovat v Praze taxislužbu s šoféry bez licence řidiče taxi a v neregistrovaných vozidlech.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 43 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

Změna času nastane posledního březnového dne. Ručičky se posouvaly už před více než sto lety

Meteorologové slibují, že nejvyšší teploty mohou o Velikonocích atakovat letní hodnoty. Příznačně k tomu, že v neděli začne letní čas. Třetí ze čtyř volných dnů tak bude o hodinu kratší. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy