Technická správa komunikací

Pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze si vyžádal čtyři zraněné

V Praze se otevřela nová trojská lávka, oproti původní je vyšší a širší

V hlavní městě dnes byla otevřena lávka mezi Císařským ostrovem a Trojou, která nahradila konstrukci zhroucenou v prosinci 2017. Informoval o tom mluvčí magistrátu Vít Hofman. Lávka vyšla na 150 milionů korun a postavila ji firma SMP CZ. Původní trojská lávka se zřítila v prosinci 2017, zraněni při tom byli čtyři lidé.
Vlaky

Vláda omezila dopravní služby: Klíčové spoje fungují, autoškoly jsou zavřené

Koronavirová krize a s ní spojené vládní restrikce omezily i část dopravních služeb. Část provozu už v minulých dnech přerušili železniční a autobusoví dopravci a také dopravní úřady, úplně zavřít nyní musí i autoškoly. Provozy klíčové pro automobilový provoz však fungují i nadále. Proti jaru jsou možné i cesty do zahraničí.
Restaurace, ilustrační foto

Restauratéři musí o předzahrádky žádat. Oznámení nestačí, upozorňuje TSK

Část pražských restauratérů chybně zaslala Technické správě komunikací (TSK) pouze oznámení o záboru veřejného prostranství pro své předzahrádky. Přestože jim město odpustilo nájem, o zřízení předzahrádky musí žádat jako v běžném režimu. Zábor prostranství pouhým oznámením platí jen pro obchodníky, kteří před provozovnu umístí stolek s vystaveným zbožím.
Praha

TSK odstranila nápis z Karlova mostu, po vandalovi se stále pátrá

Technická správa komunikací (TSK) dnes odstranila z Karlova mostu nápis, který tam zřejmě o víkendu nastříkal neznámý vandal. ČTK to řekla mluvčí správy Barbora Lišková. Postup čistění stanovili restaurátoři, trvalo několik hodin. Sprejer v podloubí mostu u Čertovky napsal "Kraków + Moscow = Prague 8. 3. 2020". Policie případ vyšetřuje pro podezření z poškození cizí věci.
Pražský primátor Zdeněk Hřib

Spolek pro obnovu Mariánského sloupu zaplatí Praze milion, Nacher kvůli tomu kritizuje Hřiba

Společnost pro obnovu Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze zaplatí při jeho výstavbě městské firmě Technická správa komunikací (TSK) víc než jeden milion korun. Peníze uhradí za zábor pozemku pro staveniště. Vyplývá to ze smlouvy, kterou má ČTK dispozici. Někteří pražští zastupitelé kritizují to, že pozemek nebyl společnosti vypůjčen zdarma.
Pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze si vyžádal čtyři zraněné

Pád trojské lávky: Vyšetřování skončilo, policie žene k soudu dva lidi

Policisté navrhli obžalovat dvojici mužů, kteří jsou obviněni kvůli pádu trojské lávky. O posunu v případu dnes ČTK informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk. Oběma mužům hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti dva až osm let vězení nebo peněžitý trest. Podle dřívějších informací čelí stíhání autor lávky Jiří Stráský a bývalý vedoucí oddělení mostů Technické správy komunikací Antonín Semecký.
Praha

Zajímavý průzkum. Kde v Praze se pohybuje nejvíc chodců?

Nejvytíženějším místem v pěší dopravě v Praze bylo v loňském roce Václavské náměstí v úseku mezi ulicemi Ve Smečkách a Krakovská. Prošlo tam 4320 lidí za hodinu. Na druhém místě je náměstí Republiky. Vyplývá to z průzkumu v dopravní ročence Technické správy komunikací (TSK).
Praha

Kauza graffiti na Karlově mostě bobtná. Někdo chtěl poškodit restaurátory?

Neodborné vyčištění pilíře Karlova mostu od sprejerského nápisu mohlo být záměrnou snahou znehodnotit práci restaurátorů. Na dotaz ČTK se na tom shodli experti z firem, které se odstraňováním graffiti zabývají. Restaurátoři na odstranění nápisu začali pracovat v sobotu, hotovo mělo být do poloviny srpna.
Praha

Odstranění graffiti z Karlova mostu bylo neodborné, pilíř se musí dočistit

Neobjasněné očištění pilíře Karlova mostu od sprejerského nápisu v noci na neděli bylo neodborné. Na zdi zůstaly zbytky zateklé barvy, řekla dnes novinářům mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Do spár mohlo zatéct také ředidlo. Restaurátor proto dnes odebral vzorky kamene. Laboratoř má zjistit, jaký prostředek byl k očištění použit. U Karlova mostu se kvůli odstraněnému graffiti ráno sešli zástupci magistrátních památkářů, Národního památkového ústavu a TSK.
Praha

Cizinci-vandalové zavařili Praze. Odstranit graffiti z Karlova mostu není snadné

K odstranění graffiti z pilíře Karlova mostu, kterým památku poškodili v pondělí večer dva sprejeři, je potřeba restaurátorský záměr schválený památkáři. ČTK to dnes řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Záměr podle ředitele pražských památkářů Jiřího Skalického dnes restaurátor Jan Mjartan zpracuje a odešle na magistrát, Národnímu památkovému ústavu a TSK k souhlasu.
Zimní počasí v Praze

Zima dala Praze zabrat, úklid komunikací vyšel na 1,05 miliardy

Zimní úklid komunikací vyšel Prahu prostřednictvím Technické správy komunikací (TSK) na 1,05 miliardy korun. Výši nákladů ovlivnilo proti minulosti větší množství uklízených silnic, o kterém rozhodlo minulé vedení města. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. V zimě 2017 až 2018 stála zimní údržba 721,71 milionu korun. Údržbu zajišťuje každoročně od 1. listopadu do 31. března TSK, která si najímá Pražské služby (PSAS).
Magistrát hlavního města Prahy

Šéf TSK Petr Smolka končí. Praha se s ním neshodla, nahradí ho Sinčák

Dozorčí rada pražské Technické správy komunikací (TSK) dnes odvolala ředitele a předsedu představenstva Petra Smolku. Na jeho místo v představenstvu pak zvolila bývalého šéfa Českých aerolinií Jozefa Sinčáka. ČTK to sdělil náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Důvodem Smolkova odvolání byla neshoda s vedením města na budoucím směřování společnosti. TSK je akciová společnost, kterou vlastní hlavní město, na starosti má mimo údržbu a opravy silnic.
Pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze si vyžádal čtyři zraněné

Zřícení trojské lávky: Policie obvinila dva lidi, hrozí jim osm let vězení

Policie obvinila dva lidi kvůli předloňskému pádu trojské lávky v Praze z obecného ohrožení z nedbalosti, uvedla dnes Česká televize. Její informaci ČTK potvrdil mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Dvojici podle něj hrozí až osm let vězení nebo peněžitý trest. Podle serveru Seznam Zprávy jde o bývalého vedoucího oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Antonína Semeckého a autora lávky Jiřího Stráského.
Most na Vltavské. Červeně vyznačená část se bude bourat

Začaly zátěžové testy mostů v Praze u Vltavské, vjíždějí na ně naložené kamiony

Tři plně naložené kamiony začaly dnes po sedmé hodině večer testovat pohyby mostů u stanice metra C Vltavská. Pražská Technická správa komunikací (TSK) chce otestovat stabilitu mostu po jeho podepření. V neděli budou testy pokračovat i na vedlejším mostě na nábřeží Kapitána Jaroše. Kompletní výsledky testů chce TSK představit během týdne, první by mohly být už v pondělí.
Most na Vltavské. Červeně vyznačená část se bude bourat

Pod most u Vltavské byl instalován nový nosník, je zastaven provoz aut a tramvají

Pod most v Bubenské ulici nedaleko stanice metra C Vltavská byl dnes instalován nový nosník, který je součástí systému podpírajícího most. Most musí být podepřen kvůli špatnému stavu. ČTK to sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Kvůli pracím je zastaven provoz aut na mostě a výluky se postupně dotýkají provozu tramvají. Práce potrvají do konce tohoto týdne a vyjdou na 16 milionů korun.
Most na Vltavské. Červeně vyznačená část se bude bourat

Provoz na mostu u Vltavské bude opět omezen, TSK podepře kritická místa

Práce na podepření poškozeného mostu v Bubenské ulici nedaleko stanice metra C Vltavská znovu omezí automobilovou a tramvajovou dopravu. Auta ve směru do Holešovic po mostě neprojedou od sobotního rána do neděle 24. února. Tramvajová doprava pod mostem bude přerušena o nadcházejícím a také posledním únorovém víkendu, mezi tím od pondělí 11. do pátku 22. února tramvaje pod mostem pojedou jen směrem z Vltavské na Strossmayerovo náměstí. Na svém webu to dnes uvedla Technická správa komunikací (TSK).
Praha

Začínají testy Hlávkova mostu v Praze, budiče kmitů ho rozvibrují

Pražská Technická správa komunikací (TSK) dnes večer zahájí zatěžovací zkoušky oblouků v části Hlávkova mostu. Práce jsou součástí celkové diagnostiky mostu a potrvají do pátku. ČTK to sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Dopravy na mostě se zkoušky významně nedotknou, pouze bude v noci uzavřen jeden ze dvou chodníků. Hlávkův most je dlouhodobě ve velmi špatném stavu.

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 7 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 8 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy