teroristické útoky v Norsku

Muslimové

Nor dostal 21 let vězení za útok na mešitu. Bránil jsem "evropský národ", hájil se

Na 21 let do vězení dnes soud v Oslu poslal Philipa Manshause, který loni v létě zavraždil svou nevlastní sestru čínského původu, a poté zaútočil na mešitu ve městě Baerum nedaleko Osla. Informují o tom norská média. Útok si nevyžádal žádné oběti na životech. Dvaadvacetiletý muž se ke svým činům přiznal a uvedl, že se cítí nevinný, protože "bránil evropský národ".
Útok na muslimy v Norsku: Uvnitř mešity vypukla střelba

Motiv útočníka na mešitu v Oslu byl podle policie rasistický

Motiv muže, který na počátku srpna vtrhl do mešity poblíž Osla a začal střílet, byl rasistický. S odkazem na informace norské policie o tom dnes informovala agentura AFP. Také svou nevlastní sestru, která měla čínské předky, dvaadvacetiletý Philip Manshaus zavraždil podle policie z rasistických důvodů.
Útok na muslimy v Norsku: Uvnitř mešity vypukla střelba

Pokusil se o útok v mešitě u Osla. Ve vazbě bude minimálně měsíc

Muž podezřelý ze sobotního pokusu o útok v mešitě poblíž norského hlavního města Osla a z vraždy své nevlastní sestry zůstane ve vazbě příští čtyři týdny, kdy bude probíhat vyšetřování. Podle agentury Reuters o tom dnes rozhodnul soud v Oslu. Policie čin vyšetřuje jako terorismus.
Útok na muslimy v Norsku: Uvnitř mešity vypukla střelba

Útok na muslimy v Norsku: Uvnitř mešity vypukla střelba. Nové informace

Nejméně jeden člověk utrpěl zranění při střelbě v mešitě poblíž norského hlavního města Oslo. Pravděpodobný pachatel byl dopaden, uvedla norská policie. Další podrobnosti k útoku nesdělila. Představitel mešity norským médiím řekl, že útočníka přemohli sami věřící ještě před příjezdem policie.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 29 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Speed Marathon 2024: Policie eviduje tisíce přestupků, rozdala pokuty za miliony

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy