teroristický útok ve Francii: Nákladní auto zabilo desítky lidí (14.7.2016)

Paříž, ilustrační foto

Francie platí za teror: Lidé se do země bojí jezdit

Paříž – 14. července ve Francii proběhl teroristický útok, kdy během oslav v Nice muž v nákladním voze zabil 84 osob. Zpravodajský server The Local upozorňuje, že si útok vybral svou daň na francouzském turismu.
Francie, ilustrační fotografie

Dopady terorismu na běžný život: Strach a rušení prázdninových akcí

Paříž – Francie a Německo se v posledních týdnech staly terčem několika teroristických útoků. Zatím naposledy dva muži hlásící se k Islámskému státu zaútočili na kostel v Normandii a zabili tamějšího kněze. Podle serveru The Local by následky útoků v létě pocítí i běžní občané.
Náklaďák vjel do davu lidí v Nice, nejméně 70 mrtvých a sto zraněných (14.7.2016)

Francie napomáhá Islámskému státu? Z USA přišlo závažné obvinění

Krátce poté, co Mohamed Lahouaiej Bouhlel zabil 84 lidí, když najel na přímořské promenádě v Nice kamionem do davu lidí, francouzský prezident Francois Hollande oznámil, že požádá parlament o tříměsíční prodloužení výjimečného stavu vyhlášeného bezprostředně po teroristickém útoku v Paříži v listopadu loňského roku, připomíná úvodník serveru New York Times. Známý americký deník v něm tvrdě zkritizoval politiku francouzské vlády vůči teroristické hrozbě.
Anonymous vyhlásili Islámskému státu za Belgii válku

Připravte se na pomstu! Anonymous opět mobilizuje své síly + VIDEO

Washington - Celosvětově působící skupina špičkových hackerů, která si říká Anonymous a která již třináct let organizuje různé kybernetické útoky po celém světě, opět vyhrožuje teroristům. Těm, kterým se podíleli na útoku ve francouzském Nice, při kterém zemřelo nejméně 84 lidí, slibuje krutou pomstu.
Francie

Poslanci schválili prodloužení výjimečného stavu o půl roku

Paříž - Národní shromáždění, dolní komora francouzského parlamentu, v noci na dnešek schválila prodloužení výjimečného stavu v zemi o šest měsíců. Dnes se bude návrhem zabývat Senát. Výjimečný stav by po svém definitivním schválení měl platit až do konce ledna 2017, uvedla agentura AFP. Poslanci návrh schválili pět dní po vražedném útoku v Nice s 84 mrtvými.

Aktuálně se děje

před 58 minutami

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy