Tesla Model 3

Tesla Model 3

Elektromobily Tesla už lze v USA koupit za bitcoiny

Elektromobily Tesla už se dají ve Spojených státech kupovat za bitcoiny, oznámil na twitteru zakladatel stejnojmenného podniku Elon Musk. Uvedl také, že ještě letos bude takový nákup možný i v zemích mimo USA.
Tesla Model 3

Musk popřel, že by vozy Tesla sloužily v Číně ke špionáži

Šéf společnosti Tesla Elon Musk popřel spekulace, že vozy této značky by mohly být v Číně používány ke špionáži. Agentura Bloomberg před několika dny informovala o tom, že Tesly nemohou v Číně k vojenským objektům, protože se tamní armáda obává o osud dat, která sbírají kamery těchto aut.
Tesla Model 3

Počet elektromobilů v Česku se loni téměř zdvojnásobil

Počet registrovaných osobních elektromobilů v Česku se loni zvýšil o téměř 90 procent na 7103 vozů. Spolu s plug-in hybridy tak bylo v tuzemsku téměř 10.000 aut s externím dobíjením. Vyplývá to z údajů Centra dopravního výzkumu, které má ČTK k dispozici.
Tesla Model 3

Tesla přišla na to, jak snížit ceny svých aut na úroveň benzinových

Americká automobilka Tesla hodlá koncem letošního či začátkem příštího roku začít ve svých elektromobilech Model 3 používat novou levnou baterii s dlouhou životností. Ta by měla snížit ceny elektromobilů zhruba na úroveň benzinových vozů. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku.
Tesla Model 3

Tesla začne v pondělí dodávat auta ze Šanghaje

Americká společnost Tesla v pondělí začne dodávat elektromobily Model 3 vyrobené v nové továrně v Šanghaji. Agentuře Reuters to dnes řekl jeden ze zástupců podniku. Tesla zahájila výstavbu šanghajské továrny v lednu, výrobu pak spustila v říjnu. Závod má vyrábět 250.000 vozů ročně a je první, který má firma mimo Spojené státy.
Tesla Model 3

Tesla dodala na trh rekordní počet aut, na dračku jde Model 3

Americký výrobce elektromobilů Tesla ve druhém čtvrtletí dodal na trh rekordní počet aut, a splnil tak cíl, který stanovil zakladatel a šéf podniku Elon Musk. Tesla v úterý uvedla, že zákazníkům předala 95.200 aut, což je o 51 procent více než v předchozím kvartálu. Výsledek výrazně předčil odhady analytiků. Akcie Tesly, kterým se letos zatím příliš nedaří, v reakci zpevnily zhruba o osm procent.
Tesla Model 3

Úřady si kvůli smrtelné nehodě došlápnou na Teslu

V americkém státě Florida v pátek zahynul padesátiletý řidič elektromobilu Tesla Model 3. Srážku elektromobilu a vozu s návěsem vyšetří americké bezpečnostní úřady. Policejní úřad pro oblast Palm Beach neuvedl, zda byl v elektromobilu v době, kdy došlo k nehodě, zapojen samořídící systém zvaný autopilot, napsala agentura Reuters.
Tesla Model 3

Tesla hlásí rekordní odbyt, prudce snižuje cenu všech svých vozů

Americký výrobce elektrických aut Tesla ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil odbyt ve srovnání s předchozími třemi měsíci o osm procent na 90.700 vozů. Výroba se zvýšila rovněž o osm procent na nový rekord. Oba údaje však zaostaly za očekáváním analytiků a automobilka oznámila, že kvůli snížení daňového zvýhodnění pro ekologická auta sníží v USA ceny svých vozů o 2000 USD (přes 45.000 Kč).
Elon Musk

Bylo to peklo. Model 3 přivedl Teslu na pokraj krachu, přiznal Musk

Těžkopádný start výroby elektromobilu Model 3 přivedl americkou automobilku Tesla až na pokraj krachu. Průkopník výroby elektromobilů už má ale to nejhorší za sebou, řekl šéf a zakladatel firmy Elon Musk webu Axios. Tesla podle Muska přicházela o peníze "jako divá". Od definitivního konce ji dělilo jen pár týdnů a řešit výrobní problémy bylo nesmírně obtížné.
Tesla Model 3

Tesla uvedla na trh nový Model 3. Na kolik vyjde?

Americká společnost Tesla ve čtvrtek představila na svých webových stránkách novou verzi sedanu Model 3 s cenou začínající na 45.000 dolarů (přes jeden milion Kč). Slibovaný základní model, který má být o deset tisíc levnější, odložila na rok 2019, píše technologický web The Verge.
Tesla Model 3

Tesla zvýšila výrobu i tržby. Musk se kaje, označil analytiky za suchary

San Francisco - Tesla miliardáře Elona Muska prohloubila ve druhém čtvrtletí ztrátu na rekordních 718 milionů dolarů (téměř 16 miliard Kč). Tržby firmy se v období od dubna do června zvýšily o 43 procent na čtyři miliardy dolarů (téměř 88 miliard Kč). Společnost totiž na trh dodala více než 40.000 aut, včetně 18.000 vozů Modelu 3 určeného pro masový trh.
Tesla Model 3

Tesla opět dočasně přeruší výrobu vozu Model 3. Musk přiznal chybu

San Francisco - Americký výrobce elektrických automobilů Tesla Inc. dočasně přeruší montáž svého vozu Model 3, který je prvním vozem automobilky určeným pro masový trh. Firma se již delší dobu potýká s problémy při navýšení výroby svého nového sedanu a letos musela přerušit výrobu v kalifornském závodě ve Fremontu již v únoru.
Tesla Model 3

Tesla svolává k opravě 123 tisíc vozů Model S

Washington - Tesla svolává ze světového trhu 123.000 vozů Model S kvůli problémům s řízením. Americký výrobce elektromobilů uklidňuje, že v souvislosti s touto záležitostí nedošlo k žádným nehodám nebo zraněním.

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelem to neskončí? Napětí kvůli válce v Pásmu Gazy může vyústit v masivní konflikt

Generální tajemník OSN António Guterres ve čtvrtek upozornil, že eskalující napětí ohledně války v Pásmu Gazy a útoku Íránu na Izrael může vyústit v "celoplošný regionální konflikt" na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy