Thomas Cook (firma)

Letadla, ilustrační foto

Polská PGL odstupuje od převzetí německých aerolinek Condor

Polská státní společnost PGL, která vlastní polské aerolinky LOT, se rozhodla odstoupit od dohody o převzetí německého leteckého přepravce Condor. Oznámila to dnes podle agentury Reuters firma. Condor dříve patřil zkrachovalé cestovní kanceláři Thomas Cook.
Thomas Cook

Německá pobočka cestovky Thomas Cook končí. Co bude s českou CK Neckermann?

Německá pobočka zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook příští týden ukončí svou činnost. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na členku týmu insolvenčních správců Julii Kappelovou-Gnirsovou. Českou cestovní kancelář Neckermann, která je pobočkou Thomas Cook, to neovlivní, reagoval dnes na dotaz ČTK šéf marketingu CK Jan Šrámek. CK Neckermann podle něj individuálně řeší odjezdy klientů na zájezdy do konce roku. Další kroky budou podle něj záviset i na jednáních s několika potenciálními investory.
Hotely

Španělsko těžce doplatí na krach Thomas Cook, zavře se 500 hotelů

Ve Španělsku bude kvůli krachu cestovní kanceláře Thomas Cook muset okamžitě zavřít na 500 hotelů. A pokud vláda v Madridu nepřijme žádná opatření, bude jich ještě víc, řekl v rozhovoru s ekonomickým deníkem Cinco Días prezident španělské konfederace hotelů a turistických ubytoven Juan Molas.
Thomas Cook

Refundace zákazníků Thomas Cook se protáhne, varuje letecký úřad

Refundace zrušených rezervací klientů zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook bude trvat déle, než se předpokládalo. Úřad pro civilní letectví (CAA) totiž nemá od společnosti všechna potřebná data. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na vyjádření úřadu.
Thomas Cook

Thomas Cook má další problémy. Zaútočili podvodníci

Německá divize zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook varovala před falešnými e-maily, jejichž prostřednictvím se podvodníci snaží získat citlivé údaje klientů. Tyto e-maily se tváří jako oficiální zprávy od firmy Thomas Cook a v předmětu mají uvedeno "Důležité: Vrácení peněz za vaši cestu s Thomasem Cookem".
Ilustrační foto

V cizině je 800 klientů CK Neckermann, zrušila další zájezdy až do 6. října

Česká pobočka cestovní kanceláře Neckermann, která je součástí zkrachovalé britské skupiny Thomas Cook, zrušila další zájezdy až do 6. října. To by mělo postihnout asi 500 klientů. Návrh na insolvenci zatím společnost nepodala. ČTK dnes o tom informovala CK Neckermann. V zahraničí je nyní okolo 800 klientů společnosti. V termínu od 7. do 31. října má zájezdy koupené ještě dalších asi 1000 zákazníků.
Thomas Cook

Za krachem Thomas Cook je hamižnost, vláda a pojišťovny zaplatí půl miliardy liber

Krach britské cestovní kanceláře bude britskou vládu a pojišťovny stát přes 500 milionů liber (asi 14,6 miliardy Kč), napsal dnes list Financial Times (FT). Podle vlády přijde refundace zrušených rezervací na 420 milionů liber, desítky milionů se zaplatí hoteliérům a na zhruba 100 milionů vyjde tisícovka charterových letů, jimiž se klienti zbankrotované firmy dopravují do Británie.
Thomas Cook

Další oběť krachu Thomas Cook. Rakouskou divizi zřejmě čeká likvidace

Rakouskou součást zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook pravděpodobně nebude možné zachránit. Informovala o tom dnes agentura APA. Divize Thomas Cook Austria, pod kterou spadají také aktivity na Slovensku a v Maďarsku, podala návrh na zahájení insolvenčního řízení už ve středu.
Ilustrační foto

Neckermann zkazí dovolenou 350 Čechům. Další zájezdy se řeší

Česká Cestovní kancelář Neckermann, součást zkrachované britské kanceláře Thomas Cook, ruší zájezdy pro 350 klientů, kteří měli odcestovat mezi 26. a 30. zářím. Zda budou zrušeny i zájezdy s pozdějším začátkem, zatím není jasné. ČTK to dnes řekl mluvčí CK Neckermann Jan Šrámek. V zahraničí má nyní CK Neckermann zhruba 890 českých klientů ve 30 zemích, jejich návrat je podle CK zajištěn.
Ilustrační foto

Krach Thomas Cook rozsévá strach, turistické regiony mají obavy

Ať jsou to Baleáry, Kréta nebo Hammamet v Tunisku - krach britské cestovní kanceláře Thomas Cook se v mnoha turistických centrech postaral o pozdvižení. Všudypřítomné jsou obavy o četné nesplacené účty a strach, že další turisté už prostě nepřijedou, napsala agentura DPA. Starosti si ale nedělají jen experti.
Ilustrační foto

Zkrachuje CK Neckermann? Budoucnost české cestovky nejistá

O budoucnosti české cestovní kanceláře Neckermann, pobočce zkrachovalé britské CK Thomas Cook, se v současnosti vyjednává. ČTK to řekl místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Německá divize CK Thomas Cook dnes podala návrh na insolvenční řízení, kromě ní ho vyhlásily rakouská a polská divize, uvedly zahraniční agentury.
Ilustrační foto

Německá vláda zachraňuje aerolinky Condor, získají půjčku 380 milionů eur

Německá vláda se rozhodla poskytnout půjčku 380 milionů eur (téměř deset miliard Kč) německému leteckému přepravci Condor, jehož mateřská společnost Thomas Cook zkrachovala. Oznámil to německý ministr hospodářství Peter Altmaier. Překlenovací úvěr má zajistit pokračování provozu aerolinek a ochránit pracovní místa.
Ilustrační foto

CK Neckermann zrušila jeden zájezd, o osudu stovek dalších se jedná

Cestovní kancelář Neckermann, která je v Česku součástí zkrachované britské kanceláře Thomas Cook, zatím musela zrušit jeden svůj naplánovaný zájezd. Do konce října jich má firma prodaných kolem 650, o jejich osudu rozhodnou jednání s nasmlouvanými hotely. Firma má v zahraniční nyní zhruba 1050 českých klientů. ČTK to dnes řekl mluvčí CK Neckermann Jan Šrámek. Na tuzemské letecké dopravě se krize britské kanceláře zatím neprojevila.
Thomas Cook

Krach Thomas Cook? Experti prozradili, jaký bude dopad na český trh

Krach britské cestovní kanceláře Thomas Cook tuzemský trh výrazněji nezmění. V Česku totiž společnost nepatřila mezi klíčové hráče. Na dotaz ČTK to uvedli odborníci na tuzemský cestovní ruch. Dceřinou firmou Thomas Cook v Česku je CK Neckermann. Tuzemské cestovní kanceláře se podle expertů musí přizpůsobit novým technologiím a obchodním modelům, stále jsou však stabilní.
Hotely

Hotely se s klienty Thomas Cook nepáraly, začaly je vyhazovat na ulici

Někteří britští turisté si stěžují, že byli v důsledku krachu cestovní kanceláře Thomas Cook vyhozeni z hotelu, kde právě pobývali. Informují o tom některá britská média. Kayleigh Robinsonová televizi Sky News například řekla, že její sestra, tchyně, neteře a synovci museli opustit hotel v Turecku, protože manažer hotelu neměl zaplaceno za zbytek jejich pobytu.

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy