Tomáš Březina (kauza lihové mafie)

Soud, ilustrační fotografie

Tomáš Březina vypovídá u zlínského soudu, veřejnost byla vyloučena

Před zlínským okresním soudem dnes vypovídá jako svědek Tomáš Březina. Soud ho nechal předvolat v souvislosti s projednávaným případem praní špinavých peněz pocházejících z nelegálního podnikání jeho bratra Radka Březiny, hlavního organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem. Na návrh státního zástupce Radka Bartoše však předseda trestního senátu Pavel Houdek rozhodl o tom, že bude Tomáš Březina vypovídat s vyloučením veřejnosti.
Soud, ilustrační foto

Soud pustil Tomáše Březinu na podmínku, pomáhal rozkrýt kauzu lihové mafie

Městský soud v Brně dnes ráno podmíněně propustil z vězení Tomáše Březinu z kauzy lihové mafie, vězeňský areál v Brně-Bohunicích opustil Březina kolem 11:30. Březina byl odsouzen ke 3,5 roku odnětí svobody, ve vězení včetně vazby strávil zhruba 2,5 roku. Pomohl jako spolupracující obviněný rozkrýt takzvanou lihovou mafii, která připravila stát na daních o miliardy korun.
soudy

Kauza šéfa lihové mafie Březiny skončila, neuspěl s dovoláním u NS

Brno - Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání šéfa takzvané lihové mafie Radka Březiny, který dostal za obchody s nelegálním lihem 13 let vězení. Škoda na spotřební dani v kauze podle vrchního soudu činila 5,6 miliardy korun. Líh, který neprošel denaturací, ukrývali obchodníci v podzemních nádržích v areálu firmy Morávia-Chem, kterou skrytě vlastnil Radek Březina.
Nejvyšší soud České republiky

Soud snížil Tomáši Březinovi trest v kauze lihové mafie, zastala se ho i obžaloba

Brno - Nejvyšší soud (NS) dnes snížil Tomáši Březinovi trest ze šesti let na 3,5 roku vězení. Jako spolupracující obviněný pomohl rozkrýt takzvanou lihovou mafii. Vypovídá jako svědek i v navazujících kauzách. Za Březinu se postavila obhajoba i obžaloba. Stížnost pro porušení zákona podal ve prospěch Březiny také ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO).
Soudy, ilustrační fotografie

Případ lihové mafie jde opět před soud

Brno - Olomoucká pobočka Krajského soudu v Ostravě musí znovu řešit část skutků vytýkaných takzvané lihové mafii, která na daních připravila stát o miliardy korun. Závěr o jejich promlčení byl podle Nejvyššího soudu (NS) předčasný. Dal tak za pravdu dovolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. ČTK to dnes řekl Zemanův mluvčí Petr Malý. Rozhodnutí NS se podle informací ČTK týká hlavního obžalovaného Radka Březiny, jeho bratra Tomáše, Radka Menšíka, Ivana Kováříka a Lubomíra Kaláče.
Ilustrační fotografie

Soud: Trest pro Tomáše Březinu byl příliš mírný. Status spolupracujícího ho neochránil

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci dnes zvýšil o dva roky na šest let trest u Tomáše Březiny v kauze takzvané lihové mafie především kvůli jeho postavení ve zločinecké organizované skupině. Čtyřletý trest od krajského soudu považoval odvolací soud za nepřiměřeně mírný. Tomáš Březina to naopak pokládá za výsměch za jeho spolupráci s vyšetřovateli, je to prý i varovný signál pro ostatní spolupracující v budoucnu.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy