Tomáš Goláň (senátor)

senát

Dva senátoři, kteří byli v Itálii, jsou v karanténě

V karanténě jsou kvůli epidemii nového typu koronaviru dva čeští senátoři, kteří navštívili Itálii. Novinářům to dnes bez bližších podrobností oznámila vedoucí Kanceláře Senátu Jana Vohralíková, která předsedá krizovému štábu v horní komoře. Senátní tisková tajemnice Sue Nguyen ČTK řekla, že těmito senátory jsou Tomáš Goláň (za hnutí Senátor 21) a místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková. Nakažení koronavirem u nich testy neprokázaly, dodala.
Jaroslav Kubera

Exkluzivně: Cigarety, humor i herectví. Česko drží smutek, politici vzpomínají na Kuberu (†72)

Po tvářích jim opět potečou slzy, které však záhy vysuší smích. Na zesnulého předsedu Senátu Parlamentu České republiky Jaroslava Kuberu, kvůli jehož pondělnímu pohřbu se země zahalí do státního smutku, budou i uprostřed žalu jeho přátelé i blízcí politici vzpomínat jako na milovníka suchého anglického humoru. Pro EuroZprávy.cz na něj zavzpomínalo hned několik kolegů.
Andrej Babiš (ANO)

Největší dotační podvodník v Česku a EU? Kvůli Babišovi se už připravuje trestní oznámení

Senátoři Tomáš Goláň a Lukáš Wagenknecht chtějí připravit trestní oznámení na neznámého pachatele, které by mělo vyšetřit, kdo ve státě nekoná, aby zabránil pokračování protiprávního jednání premiéra Andreje Babiše. Mluví také o tom, že pokud jsou informace o závěrech auditu pravdivé, je Babiš z pohledu objemu financí největší dotační podvodník v ČR a možná i v celé Unii.
Andrej Babiš (ANO)

Babiš by měl být ve vazbě, může se pokusit utéct, tvrdí senátor

Senátor Tomáš Goláň se domnívá, že by měl být premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš umístěn do vazby. Varuje totiž, že by mohl uprchnout že začne rychle přesouvat své majetky na zahraniční vlastníky. Uvádí to v souvislosti s auditem, jehož předběžné závěry v pátek zveřejnila česká média.
Peníze na důchody, ilustrační fotografie

Milí senioři... Senátor poslal Čechům nepříjemnou zprávu o důchodech

Dne 1. ledna 2019 vstoupila v účinnost novela zákona o zrušení bývalého Fondu národního majetku, která umožní vládě využít ve státním rozpočtu peníze z takzvaného Fondu privatizace. Senátor Tomáš Goláň, který byl zvolen jako nestraník za hnutí SEN 21, se netají tím, že tento krok považuje za mimořádně nešťastný. podle něj vláda projídá peníze za důchody.
Andrej Babiš ml. na Krymu

Politici jsou zděšeni: Babiš odjel za synem do Švýcarska? Dá mu “injekce". Už se nikdy nedozvíme pravdu

Premiér Andrej Babiš (ANO) položil kytici k památníku na pražské Národní třídě už těsně po půlnoci, hned ráno odletěl za svým synem do Švýcarska. Oba jsou kvůli Čapímu hnízdu mezi obviněnými a výroky jeho syna o údajném únosu na Krym v posledních dnech vyostřily politickou situaci. Někteří politici ale poukazují na to, že by se Babiš mohl pokusit svého syna ovlivnit.
Senát ČR, ilustrační foto

Senátorem za obvod Zlín byl zvolen Tomáš Goláň, nahradí Čubu

Zlín - Doplňovací volby do Senátu v obvodu Zlín vyhrál daňový poradce Tomáš Goláň (SENÁTOR 21). Získal 53,78 procenta hlasů, jeho soupeřce, krajské radní Michaele Blahové (KDU-ČSL), dali voliči 46,21 procenta hlasů. Volební účast v druhém kole dosáhla jen hodnoty 10,4 procenta, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu. Goláň nahradí v horní komoře Františka Čubu (SPO), který v únoru rezignoval. Senátorem ale bude pouze do konce Čubova šestiletého mandátu, tedy do podzimu 2020.

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 17 minutami

před 20 minutami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 48 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

NATO nerozmístí jaderné zbraně v jiných zemích, říká Stoltenberg

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy