Tomáš Horáček (podnikatel)

Marek Šnajdr

Šnajdr striktně odmítl obvinění v kauze Bulovka. Zvažuje další právní kroky

Bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr odmítl při dnešním policejním výslechu obvinění související s údajným zmanipulováním zakázky pražské Nemocnice Na Bulovce. Novinářům to řekl jeho právník Lukáš Trojan s tím, že policie Šnajdra viní z přijetí úplatku 50.000 korun. Dodal, že jediným důkazem proti jeho klientovi je nepravdivá výpověď již dříve obviněného podnikatele Tomáše Horáčka. V kauze čelí stíhání pět lidí a dvě firmy.
Marek Šnajdr

Podezřelé zakázky pro Bulovku? Exposlanec ODS Šnajdr nepůjde do vazby

Státní zástupce nebude navrhovat vazbu pro bývalého poslance ODS Marka Šnajdra a další čtyři obviněné kvůli údajným manipulacím se zakázkami pražské Nemocnice Na Bulovce. Na dotaz ČTK to uvedla pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Kvůli přidělování zakázek v pražských nemocnicích policie už dříve obvinila mimo jiné podnikatele Tomáše Horáčka, bývalou ředitelku Nemocnice na Bulovce Andreu Vrbovskou nebo někdejšího ředitele nemocnice Františka Nováka.
Svatopluk Němeček

„To je opravdu pikantní.“ Bývalý ministr zdravotnictví se pustil do toho současného

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) řeší nepříjemnou kauzu. Vyšlo najevo, že byl v kontaktu s kontroverzním podnikatelem a lobbyistou Tomášem Horáčkem, od které se měl snažit získat kompromitující informace o jeho předchůdci v úřadu, Svatoplukovi Němečkovi (dříve ČSSD). Ten tvrdí, že údaje o těchto snahách měl, příliš je však neřešil. Podle něj to dokládá morální kulturu v hnutí ANO.
Adam Vojtěch (ANO)

Skandál: Ministr Vojtěch sháněl informace přes lobbistu Horáčka

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) sháněl v minulosti informace o platech manželky ministra ČSSD či pracovníků České televize přes lobbistu Tomáše Horáčka, stíhaného nyní policií. Uvedl to dnes Český rozhlas - Radiožurnál. Vojtěch ČTK potvrdil, že Horáčkovým prostřednictvím podával žádosti o údaje na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Tvrdí ale, že ho Horáček oslovil sám. Podle e-mailů zveřejněných rozhlasem minimálně v případě České televize sám Vojtěch žádal Horáčka, ať za něj žádost o údaje podá. Podle opoziční ODS má Vojtěch opustit post ministra, pokud se potvrdí, že spolupracoval s Horáčkem.
krimi

Cinklé nemocniční zakázky? Policie obvinila další lidi, mezi nimi i bývalý radní za ČSSD

Policie v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami obvinila další dva lidi. Informaci České televize (ČT) potvrdil dozorující státní zástupce z Vrchního státního zastupitelství v Praze Zdeněk Matula. Podle ČT jde o bývalého radního za ČSSD Daniela Hodka a také podnikatele s maltským pasem. Hodek ČTK potvrdil, že obvinění obdržel, ale považuje jej za neopodstatněné a podává proti němu stížnost.
Vojtěch Filip

Lobbování Filipa? Vedení komunistů zametlo kauzu pod koberec

Předseda KSČM Vojtěch Filip dnes na zasedání širšího vedení komunistů vysvětlil svým kolegům informace, podle nichž lobboval ve prospěch První chráněné dílny obviněného podnikatele Tomáše Horáčka. Zopakoval, že pouze interpeloval. Na začátku jednání Ústředního výboru nikdo nenavrhl zařazení bodu na program jednání, odpoledne Filip podle mluvčí KSČM Heleny Grofové vystoupil a nabídl širšímu vedení KSČM, že o věci podá i písemnou zprávu. Výbor nabídku odmítl a Filipa tak podpořil.
Vojtěch Filip

Filip lobboval za stíhaného Horáčka? Šéf komunistů by měl odstoupit, žádá STAN

Předseda KSČM Vojtěch Filip by měl podle hnutí Starostové a nezávislí odejít z funkce místopředsedy Sněmovny. Šéf STAN Petr Gazdík tak v dnešní tiskové zprávě reagoval na informace deníku Právo, podle nichž v minulosti lobboval za První chráněnou dílnu ústeckého podnikatele Tomáše Horáčka, jenž nyní čelí obvinění v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami. Filip výzvu nejmenší sněmovní strany nevyslyší.
Ilustrační foto

Horáček z nemocniční kauzy je na svobodě, ve vazbě strávil přes půl roku

Dozorující státní zástupce Zdeněk Matula rozhodl o propuštění podnikatele Tomáše Horáčka z vazby. Muž čelí spolu s dalšími lidmi obvinění v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami. Ve vazbě byl kvůli obavám z toho, že by mohl působit na nevyslechnuté svědky či jinak mařit vyšetřování a že by mohl pokračovat v trestné činnosti. Ve věznici strávil přes půl roku. Informaci České televize dnes ČTK potvrdil Matula.
soudy

"Velrybář" Horáček zůstane ve vazbě, Ústavní soud jeho stížnost zamítl

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost podnikatele Tomáše Horáčka proti loňskému uvalení vazby. Horáček je spolu s dalšími lidmi obviněný z manipulací s nemocničními zakázkami. Do vazby se dostal kvůli obavě policistů, že bude působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo jinak mařit vyšetřování. ÚS stížnost odmítl jako zjevně neopodstatněnou, zjistila ČTK z usnesení v internetové databázi.
Věznice, ilustrační fotografie

Horáček z nemocniční kauzy zůstává ve vazbě, mohl by mařit vyšetřování

Městský soud v Praze dnes potvrdil rozšíření vazebních důvodů pro podnikatele Tomáše Horáčka, který čelí spolu s dalšími lidmi obvinění v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami. Podle soudu by Horáček mohl působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo jinak mařit vyšetřování. ČTK to řekli státní zástupce Zdeněk Matula a jeden z Horáčkových advokátů Jiří Teryngel.
policie

Kauza Nemocnice Na Bulovce bobtná, padla další obvinění

V kauze údajné manipulace zakázek pražských nemocnic Na Bulovce a Na Františku padla další obvinění. Nově byli obviněni jeden člověk a dvě firmy, celkem je stíháno už 12 lidí a čtyři firmy. Také bylo rozšířeno obvinění už dříve stíhaného severočeského podnikatele Tomáše Horáčka o další činy.
Soud, ilustrační foto

Podnikatel Horáček skončil v nemocnici, soud kvůli vazbě odročen

Obvodní soud pro Prahu 5 se dnes nezabýval návrhem státního zástupce na změnu vazebního důvodu v případu podnikatele Tomáše Horáčka, který spolu s dalšími lidmi čelí obvinění v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami. Horáček se zasedání nemohl zúčastnit ze zdravotních důvodů, musel být hospitalizován. Novinářům to bez dalších podrobností řekla mluvčí soudu Jana Humeni. Nový termín jednání zatím nařízen nebyl.
Soud, ilustrační foto

"Velrybář" Horáček nebude propuštěn z vazby, žalobce zrušil rozhodnutí o kauci

Státní zástupce dnes zrušil rozhodnutí, podle kterého mohl být severočeský podnikatel Tomáš Horáček obviněný v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami propuštěn z vazby na kauci. Na dotaz ČTK to uvedl Horáčkův advokát Jiří Teryngel. Horáček je v kauze kvůli manipulacím se zakázkami obviněn spolu s dalšími lidmi.
Soud, ilustrační foto

Horáček z kauzy nemocničních zakázek zůstává ve vazbě, hned podal stížnost

Severočeský podnikatel Tomáš Horáček, který spolu s dalšími lidmi čelí obvinění v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami, zatím zůstane ve vazbě. Dnes tak rozhodl Obvodní soud pro Prahu 5, sdělil novinářům státní zástupce Zdeněk Matula. Proti rozhodnutí podali Horáčkovi obhájci stížnost, Horáčkovou vazbou se proto bude zabývat ještě pražský městský soud.
Ministerstvo zdravotnictví

Skandál na Bulovce. Zakázky za 800 milionů byly bez výběrového řízení, ukázal audit

Nemocnice na Bulovce zadala v letech 2016 a 2017 bez výběrového řízení zakázky za více než 800 milionů korun. Šlo o dodávky léčivých přípravků a ortopedických implantátů. Vyplývá to z auditu, jehož výsledky dnes zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví. Podle kontrolorů zakázky získával cíleně jediný uchazeč, společnost První chráněná dílna severočeského podnikatele Tomáše Horáčka. Ministerstvo podalo trestní oznámení. Další nemocnice mají do konce listopadu zhodnotit své smlouvy z minulosti.
Zdeněk Ondráček

Vydání Ondráčka? Dorazily podivné e-maily, výbor jednal jen 45 minut

Praha - Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes začal projednávat policejní žádost o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka k trestnímu stíhání. Případ se týká Ondráčkových výroků vůči někdejšímu prezidentskému kandidátovi Michalu Horáčkovi. Výbor debatu po zhruba 45 minut dlouhém jednání přerušil do 25. září, na kdy byli pozváni vyšetřovatel případu a státní zástupce. Poslanci do té doby mají příležitost nahlédnout na policii do spisu.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy