Trilobit Beroun

Filmové ceny Trilobit Beroun

Cenu Trilobit získal dokument o Češích a Slovácích v gulagu

Český filmový a televizní svaz FITES dnes udělil Hlavní cenu Trilobit 2019 režisérce Martě Novákové za dokumentární sérii Čechoslováci v gulagu. Její trilogie připomíná tragickou historii Čechů a Slováků, kteří na vlastní kůži pocítili krutost sovětské moci v období mezi 20. a 50. lety minulého století. Letošní novinkou byla divácká cena pro filmový počin, o němž na začátku roku hlasovali diváci v doprovodném programu v Městském kině Beroun. Nestatutární Cenu diváků - Berounský Klepáček získal režisér a producent Ondřej Trojan za film Toman.
Jaromír Šofr

Hlavní cenu Trilobit má seriál Pustina, oceněn byl Jaromír Šofr

Beroun - Pustina, Eva Nová, V paprscích slunce, Odvaha, reportáž Účastníci zájezdu, ZOO, Lichožrouti a FC Roma – tvůrci těchto hraných a dokumentárních snímků stanuli v záři reflektorů při slavnostním udílení audiovizuálních cen Trilobit 2017 v sobotu 14. ledna v Berouně.
Trilobit Beroun 2016 (generálka)

Ceny Trilobit Beroun 2016 rozdaly letošní trofeje

Beroun – Prestižní audiovizuální ceny Trilobit Beroun 2016 odtajňují své nové laureáty. Tradiční ceny Českého filmového a televizního svazu FITES, které jsou každoročně udělovány nejhodnotnějším počinům v oblasti audiovizuální tvorby za uplynulé období, byly dnes večer rozdány po devětadvacáté. Zato poprvé se slavnostní ceremoniál konal v Kulturním domě Plzeňka v Berouně, poprvé také před objektivy kamer České televize, která jej vzápětí odvysílala na programu ČT art, a také jako vůbec první ocenění českých filmových tvůrců v letošním roce. Večerem provázel sám držitel dvou Trilobitů, moderátor, herec, scenárista a režisér Jan Kraus, bývalý předseda FITES.
Filmové ceny Trilobit Beroun

Filmové ceny Trilobit Beroun 2016 oznámily nominace

Beroun - V letošních nominacích nechybí snímek Fotograf, inspirovaný životními osudy Jana Saudka, aspirant na Oscara – Domácí péče, hořká komedie Ztraceni v Mnichově nebo pohádka Sedmero krkavců. Vítězové budou oznámeni na slavnostním udílení cen, které se bude konat v sobotu 16. ledna v nově zrekonstruovaném Kulturním domě Plzeňka. Vstupenky na akci budou v prodeji již zítra.

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 37 minutami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 8 hodinami

Změna času ovlivní i noční vlaky. České dráhy upozorňují na zpoždění

Letošní čtyřdenní velikonoční volno bude o hodinu kratší, než by mohlo být. Důvodem je změna času, kdy v noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas. České dráhy upozornily cestující, že noční vlaky tak naberou šedesátiminutové zpoždění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy