tučňáci

Ilustrační foto

Obří kra odtržená od Antarktidy by mohla ohrozit tučňáky a tuleně

V současnosti největší ledová kra na planetě známá pod názvem A-68 se posouvá k ostrovu Jižní Georgie, britskému zámořskému území v jižním Atlantském oceánu. Podle serveru BBC, který o tom informoval, existuje možnost, že ledový kolos, který je podobně velký jako Moravskoslezský kraj, uvízne u pobřeží ostrova o přibližně stejné velikosti. V tom případě by mohl vážně ohrozit tamní tučňáky a tuleně.
Černý tučňák je zřejmě jediný na světě

Vědci objevili velmi zvláštní druh zvířete. Zřejmě je jediný na světě

Záběry pořízené kamerovým štábem, který měl pro BBC natočit sérii dokumentů o divočině, odhalily unikátního tučňáka, který vyniká nad všemi ostatními. Moře elegantních fraků odhalilo tučňáka, který vsadil na černou. Tučňák císařský má černé i břicho a může za to mutace, které se říká melanismus.
Tučňáci

Obří tragédie na Antarktidě. Utopily se tisíce tučňáků

V Antarktidě zmizela jedna z největších kolonií tučňáků císařských, v níž v posledních desetiletích vyvádělo každoročně svá mláďata až 25.000 ptačích párů. Podle vědců z britského úřadu pro výzkum Antarktidy (BAS) nejspíš zkázu kolonie způsobilo nečekaně brzké odlomení pobřežního ledu, na němž tučňáci hnízdili. Kvůli této události v roce 2016 se nejspíš utopily tisíce mláďat, která ještě nebyla dostatečně vyvinutá a neuměla plavat, napsal server BBC.
Tučňáci

Vědecký výzkum natolik děsivý, že nesměl na veřejnost? Byl zveřejněn až po sto letech, a už chápeme proč

Z říše zvířat jsme zvyklí na ledajaké extrémy. Někteří tvorové umí chodit po vodě, jiní mění barvy a další prostě jen létají nebo žijí pod vodou. Mezi všemi těmito dovednostmi působí tučňáci jako zdánlivě neohrabaní tvorové, kteří neumí létat ani příliš rychle chodit. Studie, která byla provedena v roce 1912 ale zjistila, že ukrývají jiné tajemství, tak temné, že se na povrch dostalo až po sto letech.
Tučňáci

Proč neumí tučňáci létat? Museli si vybrat

Na světě je mnoho podivných druhů zvířat. Žirafy neumí ohnout své krky, delfíni spí střídavě každou polovinou mozku zvlášť a rorýs nemusí téměř nikdy přistát. Mezi všemi podivnými zvířecími zvyky hraje prim tučňák, který jako jediný známý pták neumí létat. Kdysi to uměl, teď už ne, a vědci zjistili proč.
tučňáci

Podvodníci z Číny: Zoologická zahrada lákala turisty na exotická zvířata, zatajila jim však podstatný detail

Peking/Jü-lin - Když jdete navštívit zoologickou zahradu, nejspíš čekáte, že uvidíte v klecích, ve výbězích nebo ve voliérách živá zvířata. Některá z nich žijí ve volné přírodě jen na opačné straně zeměkoule, a tak je můžete vidět jen v zoo. To si uvědomovali i pracovníci zoologické zahrady ve městě Jü-lin v jihočínské provincii Kuang-si. Ti slibovali návštěvníkům pohledy na divoká zvířata, která by jinde nespatřili. Skutečnost však byla poněkud odlišná.
Tučňáci jsou roztomilí tvorové, ukrývají ale děsivá tajemství

Temné tajemství tučňáků odhaleno: Oddávají se znásilnění i prostituci

Londýn - Z říše zvířat jsme zvyklí na ledajaké extrémy. Někteří tvorové umí chodit po vodě, jiní mění barvy a další prostě jen létají nebo žijí pod vodou. Mezi všemi těmito dovednostmi působí tučňáci jako zdánlivě neohrabaní tvorové, kteří neumí létat ani příliš rychle chodit. Studie, která byla provedena v roce 1912 ale zjistila, že ukrývají jiné tajemství, tak temné, že se na povrch dostalo až po sto letech.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy