Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA)

Josep Borrell, vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku

Až statisíce mrtvých? Borrell nastínil budoucnost světa, pokud UNRWA skončí

Šéf diplomacie EU Josep Borrell varoval před možnými důsledky zastavení financování Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které by mohlo ohrozit statisíce životů. Několik zemí, včetně Spojených států, Británie, Německa a Švédska, pozastavilo financování UNRWA poté, co Izrael upozornil, že 12 zaměstnanců této agentury OSN bylo zapojeno do útoku palestinského militantního hnutí Hamás na Izrael dne 7. října.
UNRWA (Photo by Iyad Faouri)

UNRWA: Pokud nám neobnovíte financování, skončíme

Agentura OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA) varovala, že v důsledku pozastavení financování ze strany několika států bude pravděpodobně nucena ukončit svou činnost v celém blízkovýchodním regionu již tento měsíc.
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

UNRWA je podle Netanjahua naprosto infiltrována militantním hnutím Hamás

Agentura OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA) je podle izraelského premiéra Benjamina Netanjahua "naprosto infiltrována" militantním hnutím Hamás. Izrael tvrdí, že 12 zaměstnanců UNRWA se účastnilo teroristického útoku Hamásu dne 7. října. V reakci na tuto situaci několik zemí, včetně Británie, Německa, Japonska a Spojených států, zastavilo financování této agentury OSN.
UNRWA (Photo by Iyad Faouri)

Skandál kolem UNRWA bobtná. Další země zastavují financování agentury OSN

Japonsko a Rakousko v pondělí oznámily, že na základě postupu několika dalších států pozastavují své finanční příspěvky pro agenturu OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Tato rozhodnutí přicházejí po obvinění Izraele, že někteří pracovníci UNRWA se loni podíleli na útoku palestinského militantního hnutí Hamás na Izrael. 

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy