Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN)

Ilustrační foto

Vyšetřování pádu kluzáku u Hranic je uzavřeno. Neštěstí má několik příčin

Plachtění v malé výšce, vysunutí vzdušných brzd v kritickém okamžiku a zřejmě i zdravotní stav pilota se podepsaly na tragické nehodě bezmotorového kluzáku, který havaroval loni v květnu v Hranicích na Přerovsku. Vplývá to z ukončení vyšetřování letecké inspekce. Kluzák přešel do vývrtky a zřítil se přímo na kruhový objezd na okraji města, jednačtyřicetiletý pilot na místě zemřel.
Plzeňská hala zinkovny

Co zavinilo pád vrtulníku v Plzni? Ústav pro letecké nehody čeká náročná práce

Plzeň - Zhruba do konce roku by chtěli vyšetřovatelé Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN) určit příčinu středeční nehody vrtulníku Robinson v Plzni, při níž zemřeli čtyři lidé. ČTK to dnes řekl zástupce ředitele a vedoucí letového oddělení ústavu Josef Bejdák. Vyšetřování je ale teprve na začátku, vrak havarovaného stroje hasiči dnes vyprošťují z haly v průmyslové zóně Borská pole, na kterou spadl. Pak ho převezou do vyšetřovacího hangáru ústavu, kde ho inspektoři podrobně prozkoumají, řekl ČTK ředitel ÚZPLN Pavel Štrůbl.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy