Valašské Meziříčí

Richard Brabec (ANO)

Kauza otrávené Bečvy se protahuje, znalec chce víc času na klíčový posudek

Policejní vyšetřování zářijové otravy řeky Bečvy pokračuje. Kriminalisté stále nemají klíčový posudek, na jeho vypracování potřebuje znalec více času. Zažádal proto o prodloužení lhůty potřebné k jeho vyhotovení, která skončila v neděli. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělila krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. Délku vyšetřování kritizuje mnoho politiků i veřejnost, ekologická katastrofa na Bečvě se stala 20. září.
krimi

Otrava řeky Bečvy: Vedoucí provozu čistírny spáchal sebevraždu

Policisté vyslechli pět zaměstnanců společnosti Energoaqua v souvislosti se středečním únikem neznámé látky do řeky Bečvy. Firma zajišťuje čištění odpadních vod z areálu bývalé Tesly Rožnov pod Radhoštěm. Podle informací deníku Právo spáchal vedoucí provozu čistírny sebevraždu.
Do řeky Bečvy unikla neznámá látka. (20.9.2020)

Do Bečvy zase unikla neznámá látka, je nahlášen úhyn ryb

Do Bečvy ve Valašském Meziříčí-Juřince opět unikla neznámá látka. Nahlášen byl úhyn ryb, avšak jen jednotlivých, řekla dnes ráno ČTK mluvčí České inspekce životního prostředí (ČIŽP) Radka Nastoupilová. Únik neznámé látky potvrdili i hasiči. Podle starosty Valašského Meziříčí Roberta Stržínka (ANO) je však možné, že nejde o otravu ryb, potvrdili to také rybáři.
Do řeky Bečvy unikla neznámá látka. (20.9.2020)

Chemikálie v Bečvě: Rozbor potvrdil nadlimitní množství dusíku, zdroj neznámý

Výsledky rozborů vzorků vody z řeky Bečvy, které ve Valašském Meziříčí-Juřince v úterý odebrali inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP), prokázaly zvýšené množství dusitanového dusíku. Výsledky rozborů odebraných vzorků potvrdil i Vodoprávní úřad Valašské Meziříčí. Zdroj úniku zatím není známý. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČIŽP Radka Nastoupilová.
Richard Brabec

Na Bečvě bude trvalý monitoring vody. Každá výpusť má mít rodný list, řekl Brabec

Na Bečvě by měl být trvalý monitoring kvality vody. V plánu je i vytvoření seznamu všech výpustí do toků a vyjasnění kompetencí složek zasahujících při událostech, jako byla ekologická havárie na Bečvě. Vyplynulo to z dnešního jednání ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) ve Valašském Meziříčí se starostou, policií, hasiči, rybáři, zástupci České inspekce životního prostředí i Povodí Moravy.
Ilustrační foto

Do řeky Bečvy znovu unikla neznámá látka, hasiči odebrali vzorky

Do Bečvy ve Valašském Meziříčí-Juřince dnes znovu unikla neznámá látka. Informaci potvrdil ČTK starosta města Robert Stržínek (ANO). Na hladině řeky se podle něj podobně jako 27. října vytvořila pěna, testy tehdy ve vodě odhalily zvýšené množství niklu. Odborníci na místě odebrali vzorky. V září Bečvu pod Valašským Meziříčím otrávil kyanid.
Richard Brabec

Další ekologická havárie: Do Bečvy opět unikla chemikálie, na hladině je pěna

Do řeky Bečvy ve Valašském Meziříčí-Juřince dnes unikla neznámá látka. Na hladině se vytvořila pěna. Podle starosty Roberta Stržínka (ANO) se látka do Bečvy dostala ze stejného vyústění kanálu, jakým podle zjištění policie před několika týdny do řeky unikl kyanid. Hasiči a inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z vody odebrali vzorky.
skupina Mňága a Žďorp

Skupina Mňága a Žďorp zahrála na střeše hotelu, koncert sledovaly tisíce lidí

V netradiční koncertní pódium dnes večer proměnila skupina Mňága a Žďorp střechu hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, na které před objektivy kamer a fotoaparátů odehrála své největší hity i novější skladby. Díky přímému přenosu mohly koncert bez obav z nákazy koronavirem z pohodlí svých domů sledovat desítky tisíc lidí.
Sbírka České spořitelny je nejucelenější v ČR.

Valašské Meziříčí představí Mistrovská díla nejvýznamnějších českých malířů

Valašské Meziříčí – Již zítra začíná v Muzejním a galerijním centru ve Valašském Meziříčí výstava Mistrovská díla ze sbírky České spořitelny, která potrvá do 5. června. K vidění budou díla nejvýznamnějších děl českých malířů z druhé poloviny 19. a první poloviny 20. století. Jmenovitě například František Ženíšek, Max Švabinský, Luděk Marold a mnoho dalších.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy