Jiří Valenta (KSČM)

Jakub Michálek

Na Babiše se opět snesla kritika kvůli absencím na interpelacích

Piráti i další opoziční poslanci dnes opět kritizovali premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli absencím na pravidelných debatách o písemných interpelacích. Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek dokonce mluvil o možném svolání mimořádné schůze Sněmovny, na které by plénum mělo ministerského předsedu vyzvat k tomu, aby na interpelace chodil. Babiš odpoledne zopakoval, že na písemné interpelace chodit nebude, označil je za nesmysl.
Andrej Babiš, premiér ČR a předseda hnutí ANO

Německé reparace? Babiš chtěl od komunisty Valenty "kuchařku", jak postupovat

Premiér Andrej Babiš (ANO) žádal při dnešních sněmovních interpelacích po komunistickém poslanci Jiřím Valentovi "kuchařku", jak by měla vláda postupovat ohledně válečných reparací od Německa. Podle Valenty je ostudou české politické reprezentace, když na podle něho oprávněné a uznané odškodnění rezignuje. Jde podle poslance o 3,5 bilionu korun v nynější měně.
Česká televize

Je Česká televize objektivní? Ve Sněmovně se strhla hádka

Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) dnes ve sněmovní debatě o výroční zprávě o činnosti České televize za rok 2016 vyzval poslance, aby výroční zprávy veřejnoprávní televize schválili. Neschválení zpráv by bylo politickým tlakem, který by mohl znamenat odvolání Rady ČT, řekl a dodal, že pro tento krok nevidí důvod. Televizi kritizoval v rozpravě hlavně Jiří Valenta (KSČM), který naopak doporučoval zprávu neschválit. Sněmovna se dnes k hlasování o zprávě nedostala. Není jisté, kdy se k němu vrátí.
Andrej Babiš, premiér ČR

Bude ČR vymáhat reparace od Německa? Komunista interpeloval Babiše a zde je odpověď

Česká vláda nepovažuje v tuto chvíli za aktuální otázku požadavku na vymáhání reparací od Německa. Případné rozhodnutí odškodnění vymáhat by nepokládala za šťastné. Uvedl to předseda vlády Andrej Babiš (ANO) v odpovědi na písemnou interpelaci poslance KSČM Jiřího Valenty, která se týkala nároku české strany na případné reparace od Německa. Valenta svojí interpelací reagoval na záměr Polska, které chce od Německa vymáhat odškodnění.
Karla Šlechtová

Komunista kritizoval Šlechtovou, ta si to nenechala líbit

Praha - Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se ohradila proti nařčením komunistického poslance Jiřího Valenty, který ji obvinil z toho, že mu neodpověděla na interpelaci. Valenta chtěl znát detaily národního elektronického systému zadávání veřejných zakázek.
Policie ČR, ilustrační fotografie

Policie obvinila muže, který zbraní hrozil poslanci Valentovi

Plzeň - Z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví obvinili plzeňští policisté šestačtyřicetiletého muže, který v sobotu v Plzni vyhrožoval s plynovou pistolí v ruce poslanci KSČM Pavlu Valentovi. Muž se v neděli sám přihlásil na policii.

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy