Velký sál Lucerna

Miroslav Donutil

Lucernu roztančil Československý beat-festival, dorazily známé tváře včetně Donutila

Obnovený Československý beat-festival dnes v pražské Lucerně přivítal na pódiu i v hledišti bigbítové pamětníky. Na akci pokračující v tradici festivalů z přelomu 60. a 70. let, na kterou pořadatelé navázali loni, vystoupili někteří z pamětníků prvních ročníků jako například skupina The Buttons, členové skupiny Progres 2 nebo zpěvák Peter Lipa. Festival pokračuje na stejném místě v pondělí koncertem pěti kapel spjatých s Junior klubem Na Chmelnici.
Skupina Vypsaná fixa (foto: Daniel Oravec)

Vypsaná fiXa dotočila klip k písni Robí Valentýn. Podívejte se

Praha – Kapela Vysaná fiXa přichází s novým klipem k písni Robí Valentýn z aktuálního alba Tady to někde je. Píseň se „snově opilou“ atmosférou zaujala režiséra klipu Tomáše Bláhu, který do hlavní role obsadil herce Stanislava Adámka. Vypsaná fiXa se nyní chystá na druhou část koncertů k novému albu, kterou zahájí koncem října.
skupina Froth

S Interpol dorazí do Lucerny jejich krajané Froth

Praha - Kalifornská kapela Froth hraje snový psychedelický pop s indie rockovou kytarou. Počátkem tohoto roku vydala nové album Outside (Briefly) na labelu Wichita Recrdings a nyní jedou na turné jako support svých krajanů Interpol. S nimi se ukáží také v pražské Lucerně.
Skupina Vypsaná fixa (foto: Daniel Oravec)

Vypsaná fixa pokřtí vinyl ke své poslední desce. Akce bude zdarma

Praha – Vypsaná fixa vydala své poslední album Tady to někde je v únoru. Nyní jej doplní o klasickou vinylovou desku, v níž bude vložen i výpravný booklet mapující příběh nahrávání posledního počinu oblíbené české kapely. Vinyl pokřtí na konci května na pontonu na Střeleckém ostrově a zahraje k tomu i akustický set.
The Dire Straits Experience

The Dire Straits Experience vystoupí poprvé v pražské Lucerně

Praha – Letos už je tomu čtyřicet let od doby, kdy hit Sultans of Swing obletěl svět a umístil se na prvních místech světových žebříčků. Britská kapela The Dire Straits, která se po odchodu legendárního Marka Knopflera přejmenovala na The Dire Straits Experience, slaví čtyřicetiny a poprvé vystoupí v pražské Lucerně.
Anglická hudební skupina Smokie

Britská skupina Smokie se po dvou letech vrací do České republiky

Praha/Brno – Oblíbená britská skupina Smokie se vrací do České republiky. Už dnes vystoupí v brněnském Sonocentru a zítra bude pokračovat do Prahy, kde ji fanoušci mohou vidět ve Velkém sálu pražské Lucerny. Oba koncerty zahájí vystoupení českých předkapel.
Nazareth

Legendární hit Love Hurts od Nazareth již brzy zazní opět v České republice! A rovnou dvakrát

Praha/Brno - Po velkém úspěchu loni v Brně se legendární Nazareth vrací. Jediné dva koncerty v ČR pro rok 2016 se uskuteční 20.5.2016 v brněnském Sonocentru a 21.5.2016 ve Velkém sále Lucerny v Praze. Na postu zpěváka se představí jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance, bývalý zpěvák švýcarských Krokus či britské formace Geeze Butler Band, a také je pravidelným frontmanem sólových projektů klávesisty legendárních Deep Purple Dona Aireyho.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy