volby v Maďarsku

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Maďarsko volilo parlament, první výsledky naznačují Orbánovo vítězství

Částečné výsledky dnešních maďarských parlamentních voleb potvrzují první odhady, podle kterých zvítězila konzervativní strana Fidesz premiéra Viktora Orbána. Ten se už prohlásil vítězem a lídr opozice Péter Márki-Zay uznal porážku. Po sečtení více než 70 procent odevzdaných volebních lístků mu připadá 54,5 procenta hlasů, opoziční koalici Společně za Maďarsko pak 34 procent hlasů, informovala volební komise.
Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Volby v Maďarsku rozhodnou o pokračování Viktora Orbána

Lidé v Maďarsku v nedělních parlamentních volbách rozhodnou o tom, zda konzervativní premiér Viktor Orbán a jeho strana Fidesz zůstanou u moci čtvrté funkční období v řadě. Zastánce "neliberální demokracie" Orbán, který je v maďarské politice 33 let, vyhrál všechny volby od roku 2010 a volební průzkumy naznačují, že by se mu to mohlo podařit i tentokrát.
Maďarsko

Kyjev se snaží ovlivnit volby v Maďarsku, tvrdí tamní diplomacie

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó dnes obvinil ukrajinské vedení, že se snaží ovlivnit blížící se parlamentní volby v Maďarsku. Šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba podle agentury AP nařčení následně odmítl, nicméně obvinění z Budapešti zaznělo zjevně v reakci na ukrajinskou kritiku maďarského postoje k ruské agresi na Ukrajině.
Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Na maďarské parlamentní volby mají dohlížet stovky pozorovatelů

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) chce na dubnové parlamentní volby v Maďarsku dohlížet s pomocí 200 pozorovatelů, ačkoliv jich obvykle k volbám v zemích Evropské unie vysílá jen desítku. Obává se o nezávislost hlasování a možného tlaku na média, uvedla OBSE ve svém pátečním prohlášení.
Viktor Orbán, maďarský premiér

Volby v Maďarsku vyhrál suverénně Orbán

Budapešť - Dnešní parlamentní volby v Maďarsku vyhrála konzervativní strana Fidesz dosavadního premiéra Viktora Orbána - po sečtení zhruba 75 procent hlasovacích lístků má 49,3 procenta hlasů.
Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Maďarské volby: Orbán nemusí být absolutní vítěz, rozhodnout může Soros i EU

Budapešť - Maďaři dnes volí do maďarského parlamentu. Největší šance je připisována straně Fidesz současného premiéra Viktora Orbána, která vyhrála i parlamentní volby v roce 2010 a 2014. Ačkoliv se očekává jeho vítězství, volby mohou skončit úplně jinak kvůli komplexnímu maďarskému volebnímu systému. Podle opozice velmi vysoká volební účast též může být pro Orbána problémem.
Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Orbánův volební triumf ohrožen? Analytik upozornil na skryté nebezpečí

Budapešť - V Maďarsku po parlamentních volbách 8. dubna změny zřejmě nenastanou. Premiér Viktor Orbán a jeho strana Fidesz směřují podle průzkumů k dalšímu vítězství a upevnění "nového zřízení", které sám Orbán ve vizionářském projevu před lety charakterizoval jako odlišné od liberální demokracie západního typu. Analytik ale upozornil, že na Orbána přeci jen číhá nebezpečí.
Viktor Orbán, maďarský premiér

V Maďarsku jsou dva tisíce Sorosových žoldáků, hřímá Orbán

Budapešť - V Maďarsku se příští neděli budou konat parlamentní volby. Volební koalice Fidesz a Křesťanskodemokratické lidové strany (KDNP), která vládne od roku 2010, je jejich favoritem. Premiér Viktor Orbán postavil kampaň na osočování amerického miliardáře George Sorose. Nově prohlásil, že vláda má k dispozici jmenný seznam dvou tisíc "Sorosových žoldáků", kteří bojují proti zájmům Maďarska a chtějí svrhnout vládu.

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

Netanjahu vysvětlil, proč po rozhodnutí RB OSN zrušil návštěvu USA

Cílem zrušení návštěvy izraelské delegace ve Washingtonu bylo vyslat vzkaz Hamásu, prohlásil ve středu izraelský premiér Benjamin Netanjahu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy