volby ve Finsku

Finský parlament

Finský premiér Sipilä utrpěl zdrcující porážku, odejde z čela své strany

Odcházející finský premiér Juha Sipilä se rozhodl, že po neúspěšných parlamentních volbách odstoupí z čela strany Finský střed. Informovala o tom dnes agentura AP. Nedělní parlamentní volby ve Finsku těsně vyhráli sociální demokraté (SDP), kteří tak zvítězili poprvé od roku 1999. Druhá skončila protiimigrační Strana Finů a na třetím místě konzervativní Národní koaliční strana.
Finský parlament

Volby ve Finsku těsně vyhráli sociální demokraté, vzestup protiimigrační strany

Nedělní parlamentní volby ve Finsku vyhráli jen těsně sociální demokraté, kteří tak zvítězili poprvé od roku 1999. Druhá skončila protiimigrační Strana Finů. Až jako čtvrtá se umístila strana Finský střed premiéra Juhy Sipiläho. Informovala agentura DPA po sečtení sta procent výsledků s odvoláním na ministerstvo spravedlnosti.
Finský parlament

Finské volby zřejmě vyhrají sociální demokraté

V dnešních parlamentních volbách ve Finsku si vedla nejlépe favorizovaná Sociálně demokratická strana, která podle dílčích výsledků získala 18,9 procenta hlasů. Oznámilo je finské ministerstvo spravedlnosti, informovala agentura Reuters. Dosavadní výsledky vycházejí ze sečtení asi 36 procent hlasů, které voliči odevzdali během několikadenního období ještě před otevřením volebních místností.
Finský parlament

Finsko obrátí doleva? Volby by mohla po 20 letech vyhrát sociální demokracie

Ve Finsku se v neděli 14. dubna uskuteční parlamentní volby, v nichž je favoritem středolevá Sociálnědemokratická strana Finska v čele s Antttim Rinnem. Ústředním tématem předvolebních debat byla reforma zdravotnických a sociálních služeb, kterou země podle expertů nutně potřebuje kvůli rychle stárnoucí populaci a již nevyhovujícímu systému sociálního zabezpečení.
senioři

Finskem před volbami otřásl skandál. Co se děje v domovech důchodců? Veřejnost v šoku

Obyvatelé Finska, zvyklí na vysokou úroveň státní sociální péče, byli v šoku, když slyšeli, že v některých domovech s pečovatelskou službou jsou senioři ponecháváni po celou noc s mokrými plenami. Skandál může sehrát roli i v nacházejících parlamentních volbách a pomoci levici vrátit se po dvaceti letech v opozici k vládě, píše agentura Reuters.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy