Water Solar technology (WST)

Ilustrační foto

Varnsdorf plánuje ještě víc radarů, zruší jen problematickou smlouvu

Radní Varnsdorfu na Děčínsku na zasedání 20. prosince rozhodli ukončit smlouvu o pronájmu radarů na měření rychlosti se společností Water Solar Technology. ČTK to zjistila z usnesení zveřejněného na internetových stránkách města. Smlouva byla terčem kritiky opozice a radnice za zakázku dostala opakovaně pokuty od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).
Soud, ilustrační foto

Starosta Varnsdorfu je kvůli radarům ve vazbě, dle žalobce už ovlivňoval spoluobviněné

Varnsdorfského starostu a krajského zastupitele Stanislava Horáčka (ANO) dnes Okresní soud v Děčíně poslal do vazby kvůli kauze pronájmu radarů ve Varndsdorfu. Soud dnes rozhodoval také o návrhu na vazbu jednatele firmy Water Solar Technology (WST) Miloše Schuberta. U něho však rozhodl, že do vazby nepůjde. Novinářům to řekl státní zástupce Jan Veselý. V případu jsou obviněni celkem čtyři lidé a jedna právnická osoba.
Policie ČR, ilustrační fotografie

Razie ve Varnsdorfu: Policie obvinila pět lidí, mezi zadrženými je i starosta

Policie dnes obvinila pět lidí v souvislosti s pronájmem radarů na měření rychlosti ve Varnsdorfu, jež pro město provozuje soukromá společnost Water Solar technology (WST). ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Ráno policie tři lidi zadržela, podle ČT je mezi zadrženými starosta města Stanislav Horáček. Policie ČTK zadržení tří lidí potvrdila. Kvůli zakázce policisté už začátkem října zasahovali v městském úřadu, v domě starosty a u majitele WST.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 8 minutami

před 24 minutami

před 47 minutami

před 52 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy