World Press Photo

Čína

V Číně zmizel světoznámý fotograf, byl na cestě k muslimským Ujgurům

Přední čínský fotoreportér Lu Kuang, který získal ocenění World Press Photo, zmizel během návštěvy neklidné čínské autonomní oblasti Sin-ťiang, kterou převážně obývají menšinoví muslimští Ujguři. Podle své manželky byl s největší pravděpodobností zadržen agenty státní bezpečnosti, informovala dnes agentura Reuters.
Atentát na ruského velvyslance v Turecku (19.12.2016).

World Press Photo vyhrál snímek vraha ruského ambasadora, bodoval i Čech

Amsterodam - Prestižní soutěž World Press Photo za rok 2016 dnes vyhrál snímek tureckého vraha ruského velvyslance v Ankaře. Autorem záběru, při kterém mu šlo o život, je fotograf agentury AP Burhan Ozbilici. Za soubor fotografií z dětských šachových turnajů získal ocenění český fotograf Michael Hanke.
Ilustrační foto

World Press Photo vyhrál snímek syrského kojence pod ostnatým drátem

Amsterodam – Uprchlická krize poznamenala také prestižní fotografickou soutěž World Press Photo. Za rok 2015 zvítězil  snímek kojence, kterého otec předává do rukou další osoby pod ostnatým drátem na hranici Srbska a Maďarska. Snímek zvítězil taky v kategorii Aktualita. Do 59. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 5775 fotografů ze 128 zemí a porota vybírala nejlepší z 82.951 snímků.

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy