YouTubeři

Děti

Skrytá reklama na sociálních sítích? Děti ji často nepoznají, ukázal výzkum

Praha - Děti většinou nepoznají neoznačenou reklamu, kterou na internet vkládají oblíbení youtubeři nebo blogeři. Bez nápovědy ji pozná jedno dítě z deseti. Zhruba 60 procent rodičů přitom uvádí, že blogeři a youtubeři jejich děti ovlivňují. Vyplývá to z průzkumu, který pro Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy udělala agentura Ipsos. S jeho výsledky dnes novináře seznámili zástupci fakulty.
Utubering 2017 v Praze

Utubering 2018: Českoslovenští YouTubeři se po roce vrací na brněnské výstaviště

Brno - Už počtvrté v řadě připravily ty největší hvězdy českého i slovenského YouTube program pro své skalní fanoušky, kteří mají možnost strávit s nimi celý den a užít si zábavný program. Potkají se na Utuberingu, ojedinělé akci, která nemá v České republice obdoby. V Praze se setkání YouTuberů s obdivovateli uskutečnilo v sobotu 28. dubna v areálu PVA EXPO v Letňanech, v Brně to bude na výstavišti o týden později, tedy 5. května.
Les sebevrahů v Japonsku: Sto lidí ročně zde ukončí život

Natočil tělo oběšence, přišel trest

Washington - Dvaadvacetiletý americký youtuber Logan Paul přijde o značnou část svých příjmů. YouTube s ním totiž kvůli zveřejnění videa, kde bylo vidět tělo oběšence, ukončuje spolupráci.
Ilustrační foto

Češi opět vypráskali politiky. Víc věří i youtuberům a celebritám, zjistil průzkum

Praha - Do říjnového šetření zahrnulo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) sadu otázek, ve kterých respondenti posuzovali svoji důvěru ke skupinám lidí vyjadřujících se k veřejným otázkám. Nejprve hodnotili, zda se jejich rozhodnutí řídí spíše názory odborníků nebo obyčejných lidí. V následující otázce pak uváděli, nakolik důvěřují některým konkrétním skupinám lidí vyjadřujících se k situaci v České republice.
Jean-Claude Juncker, předseda Evropské komise

Český youtuber vyzpovídá Junckera, ptát se ho můžete i vy

Praha/Brusel - Unikátní příležitost se naskytla českému youtuberovi Karlu Kovářovi (Kovy), který bude ve čtvrtek jako jeden z trojice youtuberů zpovídat šéfa Evropské komise Jean-Claude Junckera. K tomu, na co se ho zeptá, můžete ale přispět i vy.
Práce na pc, ilustrační fotografie

Youtubeři? V Česku je sleduje až 8 z 10 mladých lidí

Praha - Podle výsledků studie Video na internetu společnosti Nielsen Admosphere jsou youtubeři fenoménem, jenž oslovuje zejména generaci Z – jinými slovy tu, která v podstatě vyrostla na internetu. Autorská videa online pak sledují zhruba stejně intenzivně dívky i chlapci. Pro značky představují osobnosti produkující online videa zároveň příležitost, jak oslovit právě mladší část populace. Výzkumu se zúčastnilo 1200 respondentů z internetové populace starší 15 let.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy